Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj, město i dopravní podnik budou spolupracovat v dopravě

Nalezení optimálního způsobu zajištění přepravy cestujících ve veřejné linkové dopravě, to je cíl memoranda, které dnes podepsali zástupci kraje, města a karlovarského dopravního podniku. Nyní se musí ze třech variant spolupráce vybrat ta nejvhodnější.

Memorandum o spolupráci dnes podepsali hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová a místopředseda představenstva akciové společnosti Dopravní podnik Karlovy Vary Lukáš Siřínek. Od spolupráce si slibují nalezení optimálného způsobu zajištění veřejné linkové dopravy.

„Kraj čeká uzavírání dlouhodobých smluv na zajištění dopravní obslužnosti autobusy v regionu. Na základě odborných doporučení a prověřené spolupráce s Dopravním podnikem Karlovy Vary jsme se rozhodli pro partnerství a jednotný postup, což by mělo být pro naše obyvatele zárukou kvalitních služeb ve veřejné dopravě,“ řekl Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje.

Memorandum navrhuje tři formy spolupráce, tu nejvhodnější budou nyní muset zástupci všech zmiňovaných institucí vybrat. „První variantou je, že by kraj společně s městem prostřednictvím dopravního podniku zajišťovaly kompletní dopravní obslužnost na území regionu. V druhé variantě jde o zadání zakázky sdruženým zadavatelem, což by znamenalo mimo jiné vznik společného krajského a městského dopravního podniku. Třetí možností je podpora stávajícího rozsahu dopravní obslužnosti, kterou nyní dopravní podnik v regionu zabezpečuje,“ místopředseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary Lukáš Siřínek. Nejlepší variantou se podle kraje zatím jeví první varianta.

Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové jde o první krok, který ukazuje ochotu navázat spolupráci na zajištění dopravní obslužnosti v celém kraji. „Dopravní podnik má moderní vozový park, který slouží lidem nejen v městské hromadné dopravě. A doufejme, že se kraji podaří vysoutěžit i autobusy na stlačený plyn,“ dodala primátorka. Výsledky tohot zadávacího řízení by měl kraj znátdo měsíce. Výroba autobusů by měla následně zabrat 15 měsíců.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky Karlovarský kraj, Karlovy Vary, dopravní podnik, doprava, dopravní společnost, dopravní obslužnost, Dopravní podnik Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj, město i dopravní podnik budou spolupracovat v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.