Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V červenci na silnicích v Karlovarském kraji zemřeli tři lidé, loni nikdo

V červenci zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Karlovarském kraji tři lidé, loni ve stejném období nikdo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly sedm životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Nejtragičtější nehoda se stala 7. července v Habartově na Sokolovsku, při níž zemřeli dva lidé. Osmdesátiletý řidič osobního automobilu narazil do zábradlí mostu a s vozidlem sjel do koryta potoka. Auto po chvíli začalo hořet. Následkům zranění podlehla i pětasedmdesátiletá spolujezdkyně.

Celkem se během července stalo 166 nehod, což je o šest více než loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, 49 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 8,71 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pátek 8. července, a to 12.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červenec, 2022, Karlovarský, Karlovarský kraj, havárie, silnice, okres Sokolov, Habartov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci na silnicích v Karlovarském kraji zemřeli tři lidé, loni nikdo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.