Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

V dubnu při nehodách v Karlovarském kraji zemřel jeden člověk

V dubnu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Karlovarském kraji jeden člověk. Loni se dubnové nehody v kraji obešly bez obětí na životech. Od začátku roku si letos nehody v Karlovarském kraji vyžádaly dva lidské životy, loni od ledna do konce dubna zemřel při nehodách jeden člověk. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Celkem se během dubna stalo v kraji 148 nehod, což je o 34 více než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni, 28 účastníků nehod utrpělo lehká zranění. Celková škoda byla vyčíslena na 10,7 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Jediná dubnová smrtelná nehoda se stala 2. dubna u Aše na Chebsku. Osobní vůz Opel za zhoršených povětrnostních podmínek dostal na namrzlé vozovce smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s nákladním autem. Při srážce na místě zemřel spolujezdec z osobního auta.

Nejčastější příčinou nehod bylo v dubnu nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v sobotu 9. dubna, a to celkem 11.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, nehoda, automobilová, duben, 2022, Karlovarský, havárie, Karlovarský kraj, Opel, , okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dubnu při nehodách v Karlovarském kraji zemřel jeden člověk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.