Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Karlových Varech se otevře nový Dvorský most, práce skončily o týden dříve

Karlovarská radnice hlásí pozitivní zprávu pro motoristy i pěší. Přes řeku Ohře se otevře už v pondělí nově postavený Dvorský most. Nová stavba nahrazuje původní mostní objekt, který magistrát letos na jaře kvůli havarijnímu stavu zdemoloval.

Od vybudované konstrukce si ve Varech slibují především zlepšení dopravní situace, která pravidelně houstne před blížícím se předvánočním časem. 

Stavba trvala téměř sedm měsíců, zhotoviteli zde patří velké díky za dodržení termínu navzdory nelehké době ve stavebnictví. Neméně důležité je také to, že nový most bude oproti tomu původnímu širší, a to především chodník, který je určen pro chodce a cyklisty. Most byl postaven na životnost dalších 100 let, tedy za předpokladu, že se o něj bude vlastník řádně starat,“ popsala karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (za ANO).

Původní most postavený ke konci osmdesátých let minulého století byl zvláště v posledních letech ve špatném technickém stavu. Proto jej radnice letos na jaře nechala zbourat. Proběhly udržovací práce a výsledky diagnostiky nás donutily k radikálnímu řešení, v letošním roce jsme tedy museli zdemolovat Dvorský most a most KOME, které byly v havarijním stavu,“ popsala šéfka karlovarské radnice.

Řidiči museli cestu objíždět přes Tuhnický a Doubský most. Oprava, jež vyšla podle posledních odhadů na bezmála 150 milionů korun, se týkala rovněž sousední technologické lávky, jíž využívají pěší a cyklisté. Po otevření mostu se ještě uskuteční dokončovací práce na obou březích řeky Ohře.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Andrea Pfeffer Ferklová

Štítky Most, Rekonstrukce, Stavba, Karlovy Vary, radnice, Ohře, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech se otevře nový Dvorský most, práce skončily o týden dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.