Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ŘSD dokončuje rekonstrukci silnice I/21 ve Staré Vodě

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončuje rekonstrukci silnice z Chebu do Mariánských Lázní, jde o dva úseky ve Staré Vodě. Je to společná investice s obcí Stará Voda, která přispěla zejména na chodníky podél frekventované silnice I/21. S dokončením stavebních prací skončí i dopravní omezení. Novináře o tom informovala Dana Zikešová z tiskového oddělení ŘSD.

"Na silnici I/21 ve Staré Vodě od března 2021 pracujeme na dvou úsecích, které stihneme opravit do poloviny listopadu. V prvním úseku působí společnost Swietelsky, která zde položila asfaltové směsi na chodníky a aktuálně dávají probarvenou dlažbu v místech pro přecházení a ve sjezdech. Dále probíhají terénní úpravy a příprava zelených ploch. Zároveň se chystáme na zadláždění propustků a montáž oplocení opěrné zdi. Hotové je veřejné osvětlení a vodorovné dopravní značení v plastu," popsala Zikešová.

Zhotovitelem druhého úseku stavby je společnost Algon, která připravuje chodníky na pokládku asfaltu, vybudovala nové propustky, terénní úpravy, udělá svodidla. V obou úsecích také pokračují přípravné práce pro instalaci svislého dopravního značení.

Oprava povrchu vozovky o celkové délce 1900 metrů bude stát téměř 44 milionů korun bez DPH. Rekonstrukci ŘSD dělá společně s obcí Stará Voda, která na stavbu přispěla z vlastního rozpočtu asi 15 miliony Kč, z čehož třetinu pokryje příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Díky opravě vznikne nejen nová komunikace, ale i přechod pro chodce, který tam dosud nebyl. Také tam budou chodníky. Řidiči by zde měli projíždět obousměrně rychlostí sníženou na 30 km/h.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Karlovarský, Stará Voda, Ředitelství silnic a dálnic, chodník, Cheb, Mariánské Lázně, Algon, Státní fond dopravní infrastruktury, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD dokončuje rekonstrukci silnice I/21 ve Staré Vodě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.