Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči pozor, zítra začíná uzavírka frekventovaného Chebského mostu, potrvá čtrnáct dní

Dopravní komplikace čekají od zítřejšího rána řidiče v centru Karlových Varů. Dochází totiž k úplné uzávěře jednoho z nejvyužívanějších mostů přes řeku Ohři. Silničáři tady musejí provést několik nutných oprav, které mimo jiné vyplynuly z nedávné důkladné diagnostiky.

„Uzavírka mostu potrvá od 10. do 23. května a bude to uzavírka celková. To znamená, že na most nebudou smět ani autobusy městské hromadné dopravy. Ty budou využívat objízdné trasy,“ vysvětluje Petr Bursík, náměstek karlovarské primátorky.

Objízdné trasy jsou vedeny přes Tuhnický a Ostrovský most. Důvodem nutných oprav je vymačkaný asfalt na krajích mostu, který se musí odfrézovat a problém je i s dilatací mostu.

„Vymačkaná vrstva asfaltu brání odtokům vody z vozovky. Proto ho musíme odfrézovat a položit nový asfaltový koberec. Upravovat se budou takzvaná předpolí na obou stranách mostu, která budou přeplátována. Během těchto prací bude most takzvaně otevřen a bude položena speciální pryžová hmota, která umožní lepší dilataci mostu,“ pokračuje dále náměstek primátorky.

Problém s dilatací odhalil rozsáhlý diagnostický průzkum mostu, který byl prováděn v minulém roce. Náměstek také upozorňuje na skutečnost, že speciální pryžová hmota se nesmí pokládat ani ve velké zimě a naopak ani ve velkém horku. „Proto byl k opravě mostu zvolen právě tento květnový termín,“ dodal Petr Bursík.

O chystané uzavírce informuje magistrát města již delší dobu a neměla by tak být pro řidiče žádným překvapením. „Pro jistotu ale máme dohodu s policií, že bude dopravní situaci zejména v pondělí ráno monitorovat a v případě potřeby pomůže zajistit plynulost dopravy,“ doplnila Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka města.

Vzhledem k úplné uzavírce Chebského mostu nebudou autobusy zajíždět do zastávky Elite. Místo ní vznikne nová dočasná zastávka v Nákladní ulici. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mmkv

Štítky chebský most, doprava, uzavření, rekonstrukce, Karlovy Vary, oprava, Ohře, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, zítra začíná uzavírka frekventovaného Chebského mostu, potrvá čtrnáct dní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.