Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vary Virtual. Revoluční aplikace nahradí plastovou Karlovarskou kartu

PR článek

S naprostou novinkou, která usnadní život nejen cestujícím v městské hromadné dopravě, ale i turistům, řidičům automobilů a dalším návštěvníkům krajského města přichází Dopravní podnik Karlovy Vary. Jmenuje se jednoduše: Vary Virtual. Za tímto názvem se skrývá revoluční mobilní aplikace, kterou budou lidé moci používat nejen do veřejné dopravy, nabídne totiž i mnoho služeb, které jsou čistě virtuální, to jest on-line. „Jedná se tak o naprosto revoluční mobilní aplikaci v rámci služeb, které poskytují dopravní podniky v České republice, přičemž aplikace bude rovněž v anglické a německé mutaci“ přibližují Tomáš Trtek (ANO), první náměstek primátorky a Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary.

Karlovarskou kartu bude možné mít jen v mobilu?

(Tomáš Trtek) I nadále zůstává možnost vlastnit Karlovarskou kartu prostřednictvím plastové kartičky, ale nově bude možnost mít ji ve svém mobilu.  Registrace neboli vytvoření takové „karty“ bude jednoduché, zcela on-line a bez nutnosti navštívení a autorizace v předprodejní kanceláři v Zeyerově ulici. Současně tak odpadne dosavadní proces, kdy při první návštěvě odevzdáváte vyplněný formulář a kartu si následně vyzvednete v horizontu několika dní. Výhodou také je, že aplikace je oproti plastové kartičce zcela zdarma. Karta je v předprodeji zpoplatněna částkou 170 korun.

Do telefonu si tedy také mohu nahrát časový kupon?

(Tomáš Trtek) Přesně tak, pohodlně on-line. Je možné zakoupit měsíční, čtvrtletní, pololetní nebo roční časový kupon. Stejně tak to platí i pro zlevněné kupóny, tzn. dětské, studentské nebo pro seniory. A kromě toho je tady možnost si Karlovarskou kartu přiřadit k bankovní kartě, více mobilním telefonům anebo třeba k přívěsku na klíče. Odpadají tak starosti, pokud si například děti kartu někde zapomenou, ztratí a tak podobně. Prostřednictvím mobilní aplikace nebo přes webové rozhraní je totiž možné přiřadit kupon k jinému identifikátoru. Kromě dlouhodobého časového kuponu je rovněž možné zakoupit i jednorázovou jízdenku. Technicky není možné, mít nahrané časové jízdné na obou nosičích najednou, tj. jak v mobilní aplikaci, tak i na plastové Karlovarské kartě. Je ale možné mít mobilní aplikaci, v ní nahraný časový kupon a zvolit si jako identifikátor mobilní telefon nebo např. bankovní kartu.

Jaké výhody přináší aplikace řidičům nebo návštěvníkům, kteří přijedou do města?

(Tomáš Trtek) Prostřednictvím Vary Virtual je možné zaplatit parkovací lístek na uličním stání nebo si zakoupit povolenku vjezdu do lázeňského území. Za zmínku stojí rovněž vyznačení aktuálních dopravních událostí, jako jsou nehody, objížďky nebo opravy komunikací. V aplikaci je uveden stupeň dopravy, tady hustota provozu na jednotlivých komunikacích v krajském městě. V neposlední řadě jsou vidět i parkovací místa v ulicích i na parkovištích, a to včetně tarifů.

Díky aplikaci mám tedy přehled o dopravní situaci ve městě?

(Tomáš Trtek) Ano. Její součástí je totiž dopravní portál, který zobrazuje aktuální a reálnou dopravní situaci v Karlových Varech. V mobilu též můžete vyhledávat spoje městské hromadné dopravy. K vidění jsou odjezdy autobusů z každé zastávky, skutečná poloha autobusů a vyznačené jsou i trasy linek městské dopravy, stejně jako celé lázeňské území. V aplikaci navíc cestující najdou každou z více než dvou set padesáti městských zastávek.

Je používání aplikace bezpečné, zejména pak placení?

(Lukáš Siřínek) Rozhodně. Na bezpečnost byla při vývoji Vary Virtual kladena velká pozornost. Jednotlivé platby, které budou pomocí této mobilní aplikace prováděny, zajišťuje zabezpečená platební brána zprostředkovaná ČSOB. K úhradě lze použít jakoukoliv platební kartu, kterou si ve svém profilu uživatel zadá pouze při první platbě a následně si mobilní aplikace platební kartu pamatuje. Úhrada za nákupy služeb v mobilní aplikaci bude provedena do tří vteřin.

Co dosavadní aplikace Moje DPKV?

(Lukáš Siřínek) Veškeré služby této mobilní aplikace jsou součástí Vary Virtual, navíc doplněné o virtuální Karlovarskou kartu, vyhledávání spojení MHD a jazykové mutace. Tím, že došlo k rozšíření poskytovaných služeb, bylo nezbytné vytvořit novou aplikaci, jelikož technologická platforma Moje DPKV toto rozšíření neumožňovala. Z těchto důvodů bude aplikace Moje DPKV od léta utlumena. Věřím, že tyto revoluční novinky všichni držitelé Karlovarských karet, řidiči a návštěvníci města přivítají.

Jaké další možnosti nabízí aplikace Vary Virtual?

(Lukáš Siřínek) Veškeré služby nové mobilní aplikace jsou součástí Vary Virtual, navíc doplněné o virtuální Karlovarskou kartu, vyhledávání spojení MHD a jazykové mutace (anglická a německá). Propojení všech těchto služeb si vyžádalo tvorbu nové aplikace, dosavadní technologická platforma Moje DPKV rozšíření o novinky neumožňovala. Z těchto důvodů bude aplikace Moje DPKV od léta utlumena. Naopak i po spuštění nové aplikace pokračuje stávající spolupráce DPKV s Plzeňskými městskými dopravními podniky, tak jak ji znají držitelé plastových Karlovarských karet. Prostřednictvím Vary Virtual je tak možné zakoupit si služby v Plzni, například vstup do ZOO, jednotlivé jízdné na plzeňskou MHD či dlouhodobý časový kupon. Samozřejmě i uživatelé plzeňské virtuální karty si mohou ze své aplikace zakoupit produkty karlovarské.  Nadále také pokračuje společný e-shop, jak pro karlovarské, tak i plzeňské produkty.

Aplikace Vary Virtual je ke stažení zdarma v App Store i Google Play.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, Vary virtual, Karlovy Vary, DPKV, novinka, mobilní aplikace, městská hromadná doprava, dopravní společnost, ANO 2011, Dopravní podnik Karlovy Vary, Česko, Československá obchodní banka, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary Virtual. Revoluční aplikace nahradí plastovou Karlovarskou kartu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.