Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Blokové čištění města začne zítra ráno, nezapomeňte přeparkovat svá vozidla

První čtvrtí Karlových Varů, kde bude prováděno blokové čistění, je Růžový Vrch. Zítra ráno kolem osmé hodiny sem dorazí technika i pracovníci úklidu. Večer je pak v plánu mytí části lázeňského centra krajského města.

„Blokové čištění města muselo být z důvodu nepříznivých klimatických podmínek o týden odloženo. Na stanoveném harmonogramu se ale nic nezměnilo a proto se zítra bude uklízet v ulicích Krušnohorská, Chomutovská, Ostrovská, Jáchymovská a Železná. Na večer je pak naplánováno noční mytí v ulicích I. P. Pavlova, Karla IV., Sadová, Zahradní, nábřeží Osvobození, nábřeží J. Palacha, Chebský most, náměstí Republiky,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Vedení karlovarské radnice opakovaně upozorňuje, že letošní jarní čištění bude probíhat v plném rozsahu, tedy i se strojovým čištěním komunikací včetně parkovacích zálivů a parkovišť.

„Z tohoto důvodu je potřeba přeparkovat svá vozidla, která nesmí bránit provedení blokového čištění. Ta, která nebudou přeparkována, budou z místa úklidu odtažena,“ pokračuje dále mluvčí magistrátu.

Odtažená vozidla si jejich majitelé budou moci vyzvednout na parkovišti odtahové služby v Západní ulici. Nevyzvednuté vozy budou druhý den vraceny zpět do lokality odtahu.

„Pokud provozovatel takto odtaženého a vráceného vozidla prokáže, že byl v době blokového čištění v karanténě či izolaci, může požádat o prominutí nákladů na takzvaný zpětný odtah. Žádost je možné směřovat na referentku technického odboru magistrátu města,“ říká dále Helena Kyselá.

Harmonogram úklidových prací je nastaven v obdobném režimu jako v předchozích letech. Čistit se budou komunikace, parkoviště a další zpevněné plochy, v lázeňském území a obchodně správním centru bude opět prováděno noční mytí. Technika i pracovníci ručního úklidu se postupně zaměří na všechny městské čtvrtě.

„Součástí očisty budou i odtahy autovraků odstavených na komunikacích a veřejných prostranstvích. Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na osmou hodinu ranní, noční mytí komunikací bude prováděno od 20 hodin. Na termín úklidu budou s předstihem upozorňovat dopravní značky,“ dodala mluvčí magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv

Štítky doprava, blokové čištění, Karlovy Vary, odtahy, úklid, magistrát, Růžový vrch, Ivan Petrovič Pavlov, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blokové čištění města začne zítra ráno, nezapomeňte přeparkovat svá vozidla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.