Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Demoliční práce postupují velmi rychle, vodácká sezona by neměla být ohrožena

Bourání Dvorského mostu v Karlových Varech začalo o několik dní dříve, než bylo původně plánováno a všechny práce postupují velmi rychle. Problémy by ale mohly ukrývat mostní pilíře, do kterých není vidět a nikdo neví, co v nich mohou stavbaři čekat.

„Původně se mělo s demolicí Dvorského mostu začít 1. dubna. Dodavatelská firma ale začala už 27. března a na začátku dubna měla již více než čtyřicet procent mostu zbouráno. Práce jdou tedy rychleji, než se plánovalo, což je pro nás jako pro investora velmi dobře,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS) s tím, že dodavatelská firma aktualizuje harmonogram stavebních prací, do kterých by se měl promítnout zmiňovaný rychlejší start stavby.

Uzavření a demolice Dvorského mostu nevyvolala podle dalších informací náměstka primátorky žádné velké dopravní komplikace. Město spustilo s předstihem kampaň, která o uzavírce informovala.

„Myšleno bylo i na vodáky. Pro ty, co by chtěli sjíždět řeku Ohře v těchto dnech, je připraveno místo pro vylodění a zpětné nalodění. Úsek kolem bouraného mostu musejí přenést. Předpokládáme ale, že demoliční práce stavbaři zvládnou do začátku vodácké sezony dokončit a samotná vodácká sezona tak nebude ohrožena,“ doplnil Martin Dušek (ANO) radní města Karlovy Vary.

Rychlý průběh demoličních prací by se mohl zadrhnout na mostních pilířích. Ty jsou totiž velkou neznámou. „Nevidíme pod vodu, ani pod terén a tak nevíme, co ty pilíře ukrývají. I když nepředpokládáme nic závažného, tak by to mohlo být místo, kde by mohl být problém,“ dodal Petr Bursík s tím, že právě kvůli mostním pilířům si město najalo externího geotechnika, který bude dohlížet nejen na demolici mostu, ale i na založení nových pilířů.

Možné problémy s demolicí pilířů připustila i mluvčí dodavatelské firmy Iveta Štočková, která uvedla: „Opravdu nevíme, co tam na nás čeká. Každopádně ale stávající pilíře přijdou kompletně zbourat a most bude založen na nových pilířích. Součástí demoličních prací je samozřejmě i vyčištění koryta řeky Ohře.“

Nový Dvorský most by měl být dokončen ještě v letošním roce. Město Karlovy Vary za jeho zbourání a stavbu nového přemostění řeky Ohře zaplatí 125 milionů korun plus DPH. Dvorský most je zároveň první investiční akcí, která je hrazena z takzvaného zásobníku projektů, na které si město půjčilo sedm set milionů korun.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, omezení, Dvorský most, Karlovy Vary, demolice, Ohře, ODS, Martin Dušek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demoliční práce postupují velmi rychle, vodácká sezona by neměla být ohrožena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.