Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za odtah vozidla nemusí platit pouze lidé v karanténě nebo izolaci

V Karlových Varech začne po Velikonocích blokové čištění města. To bude podle náměstka primátorky Petra Bursíka probíhat standardním způsobem a v plném rozsahu. Proto je třeba, aby řidiči dbali dopravního značení a včas přeparkovali svá vozidla.

„Vozidla, která budou bránit provedení blokového čištění, budou z místa úklidu odtažena. Vzhledem k charakteru letošní zimy je na komunikacích a parkovacích místech velké množství nečistot a zbytků posypového materiálu. Proto jsme se rozhodli jít cestou co možná nejefektivnějšího úklidu s využitím dostupné techniky. Taková očista se ale bohužel bez vymístění zaparkovaných vozidel neobejde,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Harmonogram prací je nastaven v obdobném režimu jako v předchozích letech. Čistit se budou komunikace, parkoviště a další zpevněné plochy, v lázeňském území a obchodně správním centru bude opět prováděno noční mytí. Technika i pracovníci ručního úklidu se postupně zaměří na všechny městské čtvrtě.

„Věřím, že i přes pokračující omezení mobility nám obyvatelé města vyjdou vstříc a včasným přeparkováním svých aut úklid komunikací umožní. Jsme si ale vědomi komplikací, které mohou nastat v případě osob v nařízené karanténě či izolaci. V odůvodněných případech proto nebudeme uplatňovat náhradu nákladů za takzvaný zpětný odtah vozidla,“ vysvětluje Petr Bursík (ODS) náměstek primátorky města Karlovy Vary.

Město Karlovy Vary v minulém roce změnilo systém čištění a nepřeparkovaná vozidla kvůli pandemii koronaviru neodtahovalo. Letos je ale situace jiná a řidiči by měli být pozorní. Výjimky se totiž týkají opravdu jen prokazatelných případů.

„Před začátkem blokového čištění tedy budou vozidla z čištěné lokality odtahována. V případě, že si je jejich provozovatelé v den odtahu nevyzvednou z parkoviště odtahové služby v Západní ulici, budou vozidla vracena zpět do lokality odtahu. Pokud provozovatel takto odtaženého a vráceného vozidla prokáže, že byl v době blokového čištění v karanténě či izolaci, může požádat o prominutí nákladů na zpětný odtah,“ pokračuje dále mluvčí magistrátu.

Na termíny úklidu budou v jednotlivých čtvrtích upozorňovat dopravní značky, které tam budou instalovány s dostatečným předstihem.

„Součástí očisty budou i odtahy autovraků odstavených na komunikacích a veřejných prostranstvích. Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na osmou hodinu, noční mytí komunikací bude prováděno od dvaceti hodin,“ dodal náměstek primátorky s tím, že veškeré informace o termínech blokového čištění i platný ceník odtahů vozidel najdou obyvatelé na webových stránkách města Karlovy Vary.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky doprava, blokové čištění, Karlovy Vary, odtahy, karanténa, úklid, Velikonoce, pandemie covidu-19, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za odtah vozidla nemusí platit pouze lidé v karanténě nebo izolaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.