Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Diagnostický průzkum Ostrovského mostu omezí provoz na průtahu městem

Po nedávné kompletní uzavírce jednoho z nejfrekventovanějších mostů v centu Karlových Varů přichází další dopravní omezení v jeho blízkosti. Tentokrát se bude jednat o svedení provozu do jednoho jízdního pruhu na frekventovaném průtahu krajským městem.

„Omezení provozu začne v pondělí ráno v 8 hodin a potrvá maximálně do pátku 26. února,“ uvedl mluvčí karlovarské radnice Jan Kopál.

Důvodem dalšího dopravního omezení bude pokračování diagnostického průzkumu Ostrovského mostu, kde se nyní bude zkoumat podhled konstrukce a pilířů. „Ostrovský most se skládá ze čtyř objektů, obloukového mostu přes Ohři, přemostění železniční tratě, mostu přes průtah městem a místní nájezdové rampy. Průzkum Centra dopravního výzkumu Brno ve spolupráci s Fakultou stavební ČVUT bude nyní pokračovat právě nad průtahem města,“ doplnil mluvčí karlovarského magistrátu.

Dopravní omezení by ale nemělo působit žádné velké komplikace. Doprava bude totiž svedena do jednoho jízdního pruhu v obou směrech. Komunikace tedy bude trvale průjezdná. Diagnostika Ostrovského mostu začala před několika týdny a potrvá zhruba do poloviny letošního roku.

„Předmětem prověrek jsou konstrukce i veškeré součásti všech objektů, ověření a statický výpočet zatížitelnosti, plán správy a údržby, perspektiva další existence mostu a návrh oprav, případně varianty obnovy včetně odhadu finančních nákladů,“ dodal Jan Kopál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky doprava, omezení, diagnostika, Karlovy Vary, Ostrovský most, Centrum dopravního výzkumu, České vysoké učení technické v Praze, Ohře, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diagnostický průzkum Ostrovského mostu omezí provoz na průtahu městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.