Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Školní spoje začnou jezdit, jakmile vláda rozhodne o návratu celého prvního stupně

Karlovarský dopravní podnik vycházel při omezování školních i nočních spojů ze statistik, které jasně vypovídali o tom, že spoje jezdí téměř prázdné. Návrat k běžným jízdním řádům se bude řídit rozvolňováním restriktivních opatření.

„Odebrané školní spoje budeme vracet do provozu společně s návratem žáků prvního stupně. Podle vládních nařízení to tedy vypadá na pondělí 23. listopadu. Dle našich statistik převážně děti z 1. a 2. druhých tříd vozí do školy rodiče a příliš sami autobusem nejezdí,“ vysvětlil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Dopravní podnik Karlovy Vary.

Dopravní podnik v minulých dnech sáhl i k dočasnému zrušení takzvaných nočních spojů. Toto rozhodnutí vychází z vládního vyhlášení zákazu nočního vycházení.

„Opět jsme monitorovali obsazenost jednotlivých linek a spojů, kdy jsme v době zákazu vycházení zaznamenali jednotky cestujících na spoj, proto jsme po dohodě s městem Karlovy Vary provedli tuto úpravu, obdobně jako v jiných městech republiky. Tímto krokem chceme, jak podpořit dodržování vládních usnesení, tak se i chovat ekonomicky,“ pokračuje dále místopředseda představenstva s tím, že omezení MHD budou platná po dobu platnosti zákazu vycházení, dle vládních usnesení. Jakmile zákaz vycházení pomine, noční linky se vrátí do obvyklého provozu.

Úprava nočních spojů v Karlových Varech platí od pondělí 9. listopadu 2020. Poslední večerní autobusy odjíždějí od Tržnice ve 22:20 hodin a první ranní spoje jedou ve 4:03 hodin. Aktuální informace lze sledovat na webových stránkách společnosti, dopravním portálu nebo na facebooku.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky mhd, omezení, noční spoje, Karlovy Vary, DPKV, lockdown, Dopravní podnik Karlovy Vary, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní spoje začnou jezdit, jakmile vláda rozhodne o návratu celého prvního stupně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.