Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Sokolově připravují stavbu tří parkovacích domů, počet vozidel totiž stále narůstá

Nedostatek parkovacích míst je ve městě letitý problém. Během poslední let, tady navíc zaznamenali obrovský nárůst počtu automobilů. Některá nedávno vybudovaná parkoviště přestávají stačit. Proto se vedení města rozhodlo jít cestou stavby parkovacích domů.

„Parkování ve městě je problém. Nechceme jít cestou pronájmu míst na sídlištích, po kterém někteří lidé intenzivně volají. Chceme nabídnout další parkovací místa a zajistit tak parkování všem,“ popisuje situaci místostarosta Sokolova Jan Picka.

V plánu má proto radnice postavit tři parkovací domy. Ty mají vyrůst ve Slavíčkově ulici a nedaleko Penny marketu.

„Pracujeme na projektech, protože chceme být připraveni s žádostmi o dotace, které slibuje vláda a ministryně pro místní rozvoj. Rozpočtově počítáme, že menší parkovací domy pořídíme za zhruba pětadvacet až třicet milion korun,“ pokračuje místostarosta.

Cestu parkovacích domů město volí i z důvodu zachování zeleně ve městě, kterou nechce ničit pro stavbu dalších parkovacích míst. Parkovací domy mají mít navíc takzvané zelené střechy.

„Lidé nás tlačí k tomu, abychom jim začali pronajímat jednotlivá parkovací místa na sídlištích, což odmítáme. Na druhou stranu ale musíme situaci s parkováním co nejrychleji vyřešit. V parkovacích domech bude stání placené na celoroční kartu a lidé tak budou mít jistotu, že zaparkují,“ dodal Jan Picka s tím, že parkovací domy budou střeženy kamerový systémem a tak bude zajištěna bezpečnost odstavených vozidel.

Na parkování v parkovacím domě se někteří obyvatelé těší. "Konečně skončí kroužení po sídlištích, budu mít svoje místo a budu mít klid. Navíc mi bude jedno, jestli přijedu domů v pět odpoledne, v devět večer nebo v šest ráno," odpověděl na naši otázku Karel Jarůšek ze Sokolova. I Božena Neumannová je pro. "Sice nebudeme asi parkovat přímo před domem, ale těch pár metrů snad každý dojde. Důležité je mít kde zaparkovat. Situace je tady opravdu složitá," dodala Božena Neumannová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky parkování, parkovací domy, Sokolov, dotace, Jan Picka, sídliště, Božena Neumannová, Penny Market, Karel Jarůšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově připravují stavbu tří parkovacích domů, počet vozidel totiž stále narůstá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.