Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvacet milionů korun, víc na opravu terminálu Tržnice nedáme, zní z karlovarské radnice

O tom, že autobusový terminál Tržnice volá po rekonstrukci, není již řadu let pochyb. Je ale otázkou, jak velkým projektem má oprava být a hlavně co má cestujícím, tento nejvytíženější dopravní uzel v lázeňském městě nabídnout. Od megalomanských projektů dává radnice ruce pryč. S jistou opravou ale počítá, a začne se možná ještě letos.

„Máme určité návrhy, které ale nabobtnaly do takových finančních rozměrů, které nejsme ochotni akceptovat a hlavně na to ani nemáme peníze,“ popsal současný stav první náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek.

Město proto hledá optimální varianty a samozřejmě i cenu. „Provedli jsme několik zkušebních vrtů, abychom zjistili tloušťky a skladby jednotlivých povrchů a konstrukcí. Nyní musíme hledat cestu, která nabídne optimální řešení za cenu maximálně dvacet milionů korun,“ pokračoval další náměstek primátorky Petr Bursík.

Zvažovat se tak bude oprava a úprava nejen pojezdových povrchů, ale i nástupních ostrůvků pro cestující a samozřejmě i nové zastřešení. V úvahu se musí brát i mírný svah, na kterém celý terminál leží a samozřejmě možnosti otáčení vozidel městské hromadné dopravy a mnoho dalšího.

„Každopádně chceme mít do prázdnin jasno v tom, jak bude rekonstrukce vypadat a kolik bude stát. Prostě musíme najít rozumný kompromis v poměru cena – výkon,“ dodal Petr Bursík s tím, že samotné práce by mohly začít ještě v letošním roce.

Opravenou Tržnici by rádi viděli i samotní cestující. "Není to moc příjemné místo. Když vidím jek vypadají podobné terminály v některých jiných městech, tak je tohle ostuda. Je i špatné, že se to tolik let neřešilo," řekl Jan Pospíšil, který přes zastávku Tržnice jezdí každý den dvakrát, do zaměstnání a domů.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky rekonstrukce, Tržnice, projekt, Karlovy Vary, MHD, oprava, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacet milionů korun, víc na opravu terminálu Tržnice nedáme, zní z karlovarské radnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.