Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blokové čištění města se vrací do normálu, dávejte pozor, kde parkujete

Omezení a opatření ohledně šíření koronaviru pomalu, ale jistě končí a život ve městech se vrací do normálu. Ve standardním režimu bude od 1. června prováděno i blokové čištění v Karlových Varech. Je proto dobré sledovat přechodné dopravní značení, které bude zejména na sídlištích instalováno s týdenním předstihem.

„Po přechodném období, kdy se blokové čištění města provádělo v upraveném režimu, se od 1. června vrací údržba komunikací, parkovacích ploch a dalších prostranství v Karlových Varech do tradiční formy. Postupně tedy budou čištěna a omývána i parkovací místa, zálivy a další části komunikací,“ uvádí mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

S rozsáhlejším úklidem souvisí také nutnost přeparkovat vozidla z lokalit, kde bude blokové čištění probíhat. Vedení města se v dubnu a květnu snažilo reflektovat platná opatření k zamezení šíření koronaviru a respektovalo zejména omezení pohybu osob.

„Proto jsme volili formu úklidu vždy podle aktuální situace v každé jednotlivé lokalitě. Více jsme se tedy zaměřili na ruční metení, ruční sběr a odstraňování nečistot. Nyní se vracíme do běžných kolejí a pro důkladnou očistu komunikací a parkovacích zálivů je nezbytné z čištěných ploch přeparkovat vozidla. Prosíme proto motoristy, aby respektovali přechodné dopravní značení a umožnili nám bezproblémový průběh údržby města,“ říká náměstek primátorky Petr Bursík.

Přechodné dopravní značení bude na provádění úklidu a tedy i riziko odtahu vozidel upozorňovat vždy s týdenním předstihem. Harmonogram je zveřejněný na webu magistrátu města.

„Vozidla, bránící provádění blokových čištění, budou odtažena na parkoviště odtahové služby Dopravního podniku Karlovy Vary na Západní ulici. V případě jejich nevyzvednutí v den odtahu budou tato vozidla následující den převezena zpět do původní lokality,“ dodala mluvčí s tím, že ceny za provádění  odtahů vozidel jsou stanoveny nařízením č. 13/2019, které je uvedeno rovněž na webových stránkách města.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky doprava, blokové čištění, Karlovy Vary, odtahy, dopravní značka, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blokové čištění města se vrací do normálu, dávejte pozor, kde parkujete  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.