Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

U Citic vzniknou v průmyslové zóně prostory pro výrobce nápojů Big Shock

Společnost SUAS Stavební, člen skupiny SUAS Group, dokončuje v Citicích halu pro výrobce nápojů Bofillex. Výrobní a skladovací prostory vznikají v průmyslové zóně na území bývalých dolů Přátelství - Silvestr. Stavební úpravy se týkají už stojící haly, kde donedávna působila firma na výrobu mýdel, zahrnují ale i výstavbu nových skladových prostor. Hala by měla být kompletně hotová na jaře příštího roku.

V původní hale museli pracovníci SUAS Stavební, která se stala zhotovitelem projektu, opravit vnitřní kanalizaci, udělat kompletně nové odvodnění, ale také připravit elektroinstalace a zdroje tepelné energie. „V současnosti se dokončují úpravy původní haly, které budou definitivně hotovy na konci listopadu, současně s tím společnost Bofillex, jež bude v Tisové nápoje vyrábět a plnit, instaluje v hale plně automatizované linky. Ty by měly být uvedeny do zkušebního provozu do konce letošního roku,“ uvedl Stanislav Dohnal, vedoucí sekce Investice společnosti Sokolovská uhelná.

tPrvní kontakty se společností Bofillex s. r. o., dceřinou společností Big Shock s. r. o., která vyrábí a distribuuje sortiment nápojů, navázali zástupci SUAS Group v polovině loňského roku. Společnost hledala v kraji oblast, kde by bylo možné využít například původní haly, vybudovat nové prostory a získat potenciál pro další rozvoj. Navíc potřebovala být navázána i na zásobu vody.

"Nově vybudovaný areál znamená pro tuto zónu pomyslný startovní výstřel k jejímu rozvoji a využití. Byli bychom rádi, kdyby se této možnosti chopili noví investoři, proto nyní pokračujeme v přípravě vybudování potřebné infrastruktury, a to pro lokality ve Starém Sedle či na Podkrušnohorské výsypce. Naším cílem je přilákat na Sokolovsko nové firmy s inovačními technologiemi, které nabídnou zajímavé pracovní uplatnění,“ doplnil Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná a SUAS Group.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Engel

Štítky Uhlí, Průmysl, Nápoje, Výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Citic vzniknou v průmyslové zóně prostory pro výrobce nápojů Big Shock  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.