Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Benzín v Karlovarském kraji zdražuje. Německo ho má ale ještě dražší

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 40,37 Kč, před týdnem byl o dva haléře levnější. O sedm haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 40,26 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 2,04 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 2,45 Kč na litru více.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 40,51 Kč za litr, u nafty 40,41 Kč. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Chebsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 40,10 Kč a naftu za 40,23 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Karlovarsku, kde za litr zaplatí průměrně 40,71 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Sokolovsku, litr se tam prodává průměrně za 40,33 Kč.

Nejlevnější paliva v ČR natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 39,91 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 40,05 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 41,62 Kč. Nafta se tam tankuje za 41,43 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 46,51 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 45,05 koruny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Benzín, Palivo, Pohonné hmoty, Ceny, Německo, Česko, Ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzín v Karlovarském kraji zdražuje. Německo ho má ale ještě dražší  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.