Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Benzín na Karlovarsku zdražuje, nafta zlevňuje, hlásí karlovarští pumpaři

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 37,06 Kč, před týdnem byl o 39 haléřů levnější. O 33 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 34,21 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 6,78 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 12,50 Kč na litru více.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,27 Kč za litr, u nafty 34,80 Kč. Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Sokolovsku, kde litr v průměru stojí 36,96 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Karlovarsku, litr tam prodávají průměrně za 34,26 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Chebsku, kde za litr zaplatí průměrně 37,10 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Sokolovsku, litr se tam prodává průměrně za 34,44 Kč.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,81 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 34,02 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,42 Kč. Nafta se tam tankuje za 36,96 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 43,92 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 39,87 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Benzín, Nafta, Pohonné hmoty, Ceny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzín na Karlovarsku zdražuje, nafta zlevňuje, hlásí karlovarští pumpaři  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.