Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Karlovarský kraj spojí zakázku na zubní kliniku s modernizací nemocnice v Chebu

Pro rekonstrukci onkologického pavilonu C v krajské Nemocnici Cheb a vybudování nové zubní kliniky ve stejné budově se bude stavební firma hledat v jedné soutěži. V případě kliniky jde přitom o přímou investici kraje a modernizaci onkologického oddělení hradí Karlovarská krajská nemocnice. Sloučení zakázek za desítky milionů korun má zjednodušit samotnou stavbu, řekl novinářům náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec (ODS).

Na zlepšení onkologické péče je slíbená dotace 200 milionů korun, uvedl Karel Jakobec. „A protože v pavilonu C předpokládáme i výstavbu zubní kliniky, což bude akce, která bude plně hrazená z rozpočtu Karlovarského kraje, rozhodli jsme se, abychom zabránili nedostatkům, které vyplývají z toho, že jednu zakázku vyhraje jedna firma, druhou zakázku druhá firma, že budeme postupovat společně s Karlovarskou krajskou nemocnicí a uděláme sdruženou zakázku tak, aby celá stavba byla řešena jedním dodavatelem," dodal.

Vybudování zubní kliniky má stát Karlovarský kraj zhruba 40 milionů korun. Rekonstrukce zbývající části budovy, v níž působí onkologické oddělení, má přijít podle odhadů na zhruba 48 milionů korun.

Součástí dotace z Národního plánu obnovy na zlepšení onkologické péče v Karlovarském kraji, který jako jediný nemá komplexní onkologické centrum, budou i nákupy specializovaných přístrojů, tedy lineárního urychlovače, pro onkologii určené magnetické rezonance a podobně. Onkologické oddělení v chebské nemocnici, která je součástí Karlovarské krajské nemocnice, je jediné v kraji. Do budoucna se počítá s tím, že komplexní onkologické centrum vznikne v areálu karlovarské nemocnice, kde bude mít lepší provázání na další obory, které s onkologickou péči souvisejí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zubaři, zubní klinika, nedostatek stomatologů, zdravotnictví, nemocnice v Chebu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj spojí zakázku na zubní kliniku s modernizací nemocnice v Chebu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.