Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Počet výjezdů k likvidaci hnízd vos a sršní je letos enormní. Hasiči už nebudou jezdit ke všem případům

Likvidaci obtížného hmyzu mají provádět odborné firmy, vzkazují hasiči z Karlovarského kraje, kteří už budou zasahovat pouze v případech, kdy vosí či jiné hnízdo bude na veřejných budovách jako jsou školy, nemocnice a podobně. V ostatních případech odkážou volající na deratizační firmu. Jen za letošní červenec měli hasiči v kraji 260 výjezdů k likvidaci hnízd. To je osm případů denně.

„Nárůst počtu výjezdů na likvidaci obtížného hmyzu je letos v létě opravdu enormní. Cílem hasičů při záchraně osob a zvířat je odstranění bezprostředního ohrožení jejich života. Což právě u těchto výjezdů zpravidla neplatí,“ upozornili krajští hasiči prostřednictvím svých sociálních sítích.

Teď už budou zasahovat pouze v případech, kdy vosí či jiné hnízdo bude na veřejných budovách jako jsou školy, školky, hřiště zdravotnická zařízení nebo domovy pro seniory. Ve všech ostatních případech, především v soukromých obydlích, budou volající odkázáni na deratizační firmy. To se týká i výskytu hnízda u cyklostezky, koupaliště nebo v parku.

„Podle statistik z předchozích let bývá ve druhé půlce léta ještě více těchto případů. Už není v kapacitách hasičů zasahovat u všech nahlášených událostí s výskytem obtížného hmyzu,“ podotýkají hasiči. Jen červenci hasiči vyjížděli ke 260 případům. Ve srovnání s loňským rokem se jedná o velký nárůst, ve stejném období před rokem to bylo 85 výjezdů.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Hasiči Ostrov

Štítky vosí hnízdo, sršní hnízdo, likvidace obtížného hmyzu, přemnožený hmyz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet výjezdů k likvidaci hnízd vos a sršní je letos enormní. Hasiči už nebudou jezdit ke všem případům  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.