Počasí dnes28 °C, zítra31 °C
Úterý 30. července 2024  |  Svátek má Bořivoj
Bez reklam

Vážná autonehoda obrátila život rodině šesti dětí naruby, nemají už téměř ani na nájem

Střet dodávky a nákladního vozu na silnici z Karlových Varů si vyžádal zranění dospělého muže a tří dětí. Dvě z nich transportoval do plzeňské nemocnice vrtulník. Nehodu naštěstí všichni přežili. Museli ale absolvovat operace a zotavení ještě nějakou dobu potrvá. Otec se zatím nemůže vrátit do práce a rodina je bez příjmů. Pomoci se jim snaží sbírka.

„Rodina přišla zraněními tatínka o hlavní zdroj příjmů, protože maminka je na mateřské s nejmladším synem. Členy rodiny čekají náročné rehabilitace a finančně náročná pomoc psychologů, aby měli šanci na normální život do budoucna,“ popisuje Ivana Ševčík Rejzková, která založila sbírku na pomoc rodině na platformě znesnaze21.cz.

Rodině potřebuje osmimístný automobil, aby si dokázali zajet na nákupy, pro léky a na nutné rehabilitace. „Rodina v současné době nemá ani na nájem a běžné poplatky, než se tatínek zotaví a bude se moci vrátit do práce. Událost všechny zcela vyčerpala i proto, že děti byly léčeny v nemocnicích v různých městech, zatímco tatínek byl hospitalizován v jiném městě. Maminka musela za pomoci známých pendlovat mezi těmito nemocnicemi a zároveň se starat o zbylé děti doma,“ doplnila Rejzová.

K nehodě došlo 15. června na silnici z Karlových Varů směrem na Počerny. Po čelní srážce dodávky a nákladního auta zůstal v dodávce zaklánění řidič a jedno dítě na sedadle spolujezdce. „Na zadních sedačkách pak byly další dvě děti, rovněž zraněné. Po nahlášení na tísňovou linku na místo okamžitě vyrazila tři družstva hasičů, kteří na místě ihned zahájili vyprošťování. Zároveň na žádost lékaře záchranné služby přímo u místa nehody zajistili prostor pro přistání vrtulníku. Ten transportoval do fakultní nemocnice v Plzni dvě zraněné děti, třetí dítě bylo transportováno rovněž do fakultní nemocnice sanitkou,“ uvedl tehdy mluvčí hasičů Martin Kasal.

Podle serveru Krimi Plzeň byl viníkem nehody řidič nákladního auta, který dostal smyk a narazil do protijedoucího vozu. „Z výsledků šetření vyplývá, že třicetiletý řidič nákladního vozu Volvo nepřizpůsobil rychlost jízdy na mokré vozovce, dostal smyk a levou přední částí narazil do protijedoucího vozidla Volkswagen Transporter čtyřicetiletého řidiče, který jel od Karlových Varů na Počerny," popsal webu policejní mluvčí.  Právě v Transporteru cestoval muž se třemi dětmi. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky sbírka na pomoc rodině, sbírka, pomoc rodině, vážná nehoda, autonehoda, zraněné děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Šátava

To taky řeší. Ale nikdy nepokryje opravu. Pojišťovny se vymlouvají na amortizaci auta. Zažil jsem to když jsem dával přednost a sejmul mě na křižovatce chlap který nedal přednost autu co jelo po hlavní.

Neděle, 14. července 2024, 17:00Odpovědět

Daniel Hrubý

Ta diskuse je totální zrcadlo mentalitě Čechů. Mám čtyři děti, dvě vnučky a když někam jedeme společně, minibus se hodí. To mám mít tři auta podle toho, jak to zrovna potřebuji? Většina normálních rodin dnes žije na doraz a nemá polštář. Stačí, když vypadne hlavní příjem a je to v háji. A co je nejhorší, když vybombarduje Rus nemocnici, Češi se můžou solidaritou zbláznit. Ale jakmile má problém Čech, hned se řeší, jestli ta pomoc náhodou nebude větší pomoc, než je potřeba, proč má minibus a pod. Když kdosi z Kočkovic klanu zabil autem otce tří dětí, politici se předháněli v kondolencích. Kočkům. Boží.

Pátek, 12. července 2024, 13:08Odpovědět

Petr Ševčík

Poěkud zavádějící informace. Pokud ten otec pracoval, dostane nemocenskou a samozřejmě i přídavky na děti. Nebo ten "tatínek" pracoval na černo? To by vysvětlovalo, proč zůstali bez příjmů. A opravdu potřebují osmimístné auto? To jako na nákupy jezdí vždycky celá rodina?

Čtvrtek, 11. července 2024, 17:05Odpovědět

Jiří Válek

A proč potřebují osmimístné auto , jako proč ne proboha :D To když všichni někam chtějí ject to pojedou dvěma autama ? :D Já mám pro 6 členou rodinu dokonce 9 místné auto a světe div se opravdu ho potřebuji .

Pátek, 12. července 2024, 20:17Odpovědět

Jiří Válek

Ano , dostanete nemocenskou , ale pokud nemáte urazové pojištění jen tu nemocenskou , což je v dnešní době nic moc , zbytek se vám dorovná po ukončení pracovní neschopnosti od pojištovny viníka , sám jsem nehodu se zraněním už měl a nemít urazové pojištění jsem nahraný .

Pátek, 12. července 2024, 20:15Odpovědět

Petr Ševčík

Nemocenská v prvních dnech je skutečně malá, ale časem dosahuje 90%, sám jsem byl na nemocenské několik měsíců. A to auto? Samozřejmě, že velká rodina potřebuje velké auto. A vy jste také škemral, aby vám cizí lidé na to auto přispěli, nebo jste si na něj vydělal sám. A oceňuji, že máte 4 děti, o které se zřejmě dobře staráte. Pro udržení populace jedináček, ani 2 děti nestačí.

Sobota, 13. července 2024, 07:13Odpovědět

Jiří Válek

Ne neškemral , nebylo potřeba , první měsíc se dal z rezerv , pak mi přišlo od pojištovny co mám urazovou pojistku ( tím děkuju mému kamaradovi co mi dělá finance že mi to tak suprově nastavil ) a pak už to bylo v pořádku . Dokonce jsem na tom ve finále když se to vše sečte byl docela v plusu. Ale ten první měsíc nemít rezervy a pak hlavně tu pojistku bylo by to blbé . Ne každý ale tohle má , zde už se pak dá argumentovat že je to jeho blbost když má tolik dětí toto nemít právě když se pak takto něco stane . Ale na druhou stranu je to dobrovolné a může někdo přispět a nebo nemusí .

Sobota, 13. července 2024, 13:28Odpovědět

Petr Ševčík

Samozřejmě nemusíme mít všichni stejný názor, ale rád bych, aby ti, kteří mi dali mínus se vyjádřili, co jsem napsal špatného. Buď to dali příživníci na dávkách, nebo ti, kteří také pracují na černo.

Pátek, 12. července 2024, 11:36Odpovědět

Josef Šátava

Jste závistivej chytrák.

Neděle, 14. července 2024, 16:55Odpovědět

Petr Ševčík

a pan Šátava evidentně pracuje na černo, nebo je ten příživník. Děkuji za Vaše přiznání.

Středa, 17. července 2024, 07:24Odpovědět

Josef Šátava

A nejen že jsi tupej ale i lhář. Protože nemocenská je 60% vyměřovacího základu. Žádných 90% platu.

Středa, 17. července 2024, 11:15Odpovědět

Josef Šátava

Ty jsi správný tupounek. Nejspíš posuzuješ ostatní podle sebe. Jak dlouho jsi se flákal na té nemocenské? A jak dlouho jsi se přiživoval na státu? Já za padesát let,kdy jsem pracoval, jsem byl na nemocenské měsíc.

Středa, 17. července 2024, 11:12Odpovědět

Aleš Chocholoušek

A povinne ruceni platime proc? Limity desitky ci stovky mega snad budou na pokryti vsech vydaji souvisejicich s nehodou stacit.

Čtvrtek, 11. července 2024, 16:27Odpovědět

Josef Šátava

A od kdy cizí povinné ručení pokryje opravu bouraného auta?

Neděle, 14. července 2024, 16:53Odpovědět

Jiří Válek

Problém je ten že to dostanete až po ukončení šetření nahradu ušlého zisku až po ukončení neschopenky a vypočtení ušlého zisku . Bolestné taky není hned a banky se bohužel neptají a nepočkají . Jediné co funguje v těchto případech je urazové pojištění .

Pátek, 12. července 2024, 20:19Odpovědět

Stanislav Hudec

Nemělo by náhodou tohle řešit povinné ručení viníka?????

Čtvrtek, 11. července 2024, 12:52Odpovědět

Jan Dušek

Pomáhat ? Stát pomůže

Čtvrtek, 11. července 2024, 11:38Odpovědět

Otakar Matejcek

Foto rodiný není ? Na menšinu přidáváme všichni dost a dost. Určitě se to výplatí.

Čtvrtek, 11. července 2024, 11:32Odpovědět

Otakar Matejcek

No to můžou tatínkovi poděkovat. Podle šetření se vozidlo dostalo do smýku skončilo v nákladním autě. Proto nemají nic od pojištoven. Jinak pro lék a nákup nepotřebuju nutně velké auto. To objedu i ve staré Fabii. Za sebe předpokládám, 6 dětí a bez peněz - menšina ? Nebo nepracující na sockách a tudíž bez nemocenských ?

Čtvrtek, 11. července 2024, 11:29Odpovědět

Marie Králová

Čtěte pozorně ! Tatínek nehodu nezavinil. Jel s 3 dětmi v tom červeném autě. Nehodu zavinil řidič modrého náklaďáku. Nemuseli jet z nákupu. Třeba se vraceli z příměstského tábora . Proto měl v autě 3

Čtvrtek, 11. července 2024, 12:16Odpovědět

Otakar Matejcek

Na to jste přišla kde? Já četl něco jiného. Tak to prrozradte prosím. S nákladním totiž smýk jen tak neuděláte. Musela to být pecka. Velkej má totiž ometovač.

Čtvrtek, 11. července 2024, 12:49Odpovědět

Josef Šátava

Četl jste ten článek celý nebo jenom nadpis, jak je u takových ,,odborníků" jako jste vy, pravidlem? A co je to u auta ometovač?

Neděle, 14. července 2024, 17:04Odpovědět

Otakar Matejcek

Každý server píše cosi jiného :D. No pokud to nezavinil, pojištovna bude plnit. Tak nač dělat sbírku? Pro koho ?

Čtvrtek, 11. července 2024, 12:50Odpovědět

Vážná autonehoda obrátila život rodině šesti dětí naruby, nemají už téměř ani na nájem  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.