Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Starší žena přišla o 1,5 milionu korun, uvěřila výhodným investicím na internetu

Kriminalisté se zabývají dalším internetovým podvodem. O celoživotní úspory tentokrát přišla šestašedesátiletá žena z Karlovarska. Na sociální síti ji zaujala reklama, přes kterou se dostala na stránky firmy nabízející výhodné investice. Posléze ji z několika telefonních čísel kontaktovala žena, která se představila jako zaměstnankyně firmy. Postupně ženu přiměla, aby poslala několik plateb na zahraniční účty.

„Šestašedesátiletá žena z Karlovarska si na sociální síti všimla reklamy, na kterou klikla, čímž se dostala na internetové stránky jedné z firem, která nabízela výhodné investice. Ženu stránky zaujaly, a tak vyplnila kontaktní formulář. Následně byla kontaktována z několika telefonních čísel osobou, která se představila jako zaměstnankyně firmy,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Žena jí posléze nabídla možnost investic do reklamních kampaní na internetu. Poškozená následně nejméně v 15 platbách ze svých bankovních účtů odeslala na zahraniční bankovní účty finanční hotovost. „Menší část finanční hotovosti byla ženě poslána zpět, poté ale firma přestala komunikovat, a tak nebyl možný výběr zbylé investované finanční hotovosti,“ doplnil Bílek.

Neznámý pachatel celkem způsobil šestašedesátileté ženě škodu přibližně 1,5 milionu korun. „V případě prokázání viny hrozí neznámému pachateli trest odnětí svobody až na osm let. Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více,“ uzavřel Bílek.

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky internetový podvod, falešné inzeráty, investice, podvod s investicemi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žena přišla o 1,5 milionu korun, uvěřila výhodným investicím na internetu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.