Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Festival skončil, v Karlových Varech začali dělníci rozebírat jeho kulisy

V Karlových Varech již v neděli začaly práce na demontáži dočasných festivalových staveb. Střed města, který po devět dnů žil filmem, utichl a místo hudby je v ulicích nyní slyšet klapání koleček kufrů odjíždějících návštěvníků a nářadí, jímž se rozebírají festivalové stavby. Pro běžného obyvatele města se změnila i další věc - v centru města se dá nyní totiž opět normálně zaparkovat.

I když na festivalovém hotelu Thermal v neděli ráno stále ještě viselo velké logo letošního ročníku filmového festivalu, pod ním už začali dělníci rozebírat festivalové kulisy. Rozebrat a odvézt všechny známky festivalu trvá obvykle několik dní, podle montérů je to ale rychlejší než stavby postavit, řekli. Vyprázdnilo se již také stanové městečko v areálu koupaliště Rolava. Dnes ráno v něm stálo posledních několik stanů a z parkoviště odjížděli návštěvníci, kteří během festivalu využívali tento způsob levného ubytování ve městě.

A zatímco po devět dnů všechna parkoviště v centru města hlásila na informačních tabulích prakticky nepřetržitě obsazeno, dnes se opět tabule zazelenaly nápisem volno a počtem parkovacích míst k dispozici. Vyprázdnilo se i odstavné parkoviště u Dolního nádraží.

Letošního 58. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se zúčastnilo 10.769 akreditovaných návštěvníků, z toho 8726 s festival passy, 411 filmových tvůrců, 1097 akreditovaných filmových profesionálů a 535 českých a zahraničních novinářů. V průběhu festivalu se uskutečnilo 453 filmových představení a bylo prodáno celkem 127.325 vstupenek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary International Film Festival

Štítky KVIFF, filmový festival, mezinárodní filmový festival, parkování, doprava, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival skončil, v Karlových Varech začali dělníci rozebírat jeho kulisy  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.