Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Většinou nejrušnější první noc festivalu byla podle policie klidná, strážníci řeší hlavně parkování

První noc Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary byla podle vyjádření policie i strážníků klidná. Policie přijala jen několik oznámení na rušení nočního klidu. Večer a noc po zahajovacím ceremoniálu a koncertu bývá z pohledu veřejného pořádku nejrušnější, letos ale policisté ani strážníci nemuseli řešit závažnější přestupky. Tradičně se ale věnují problémům s parkováním.

„Z pohledu strážníka byla noc na sobotu relativně v pohodě. Posílená opatření byla tak velká, že nedocházelo k problémům," řekl velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák.

Ani policie nemusela řešit závažnější porušení veřejného pořádku, přestože se do Karlových Varů na zahajovací večer sjíždí tisíce lidí z okolí, z celého Česka i ze zahraničí. „Přes den, ale i v nočních hodinách, policisté přijali na tísňovou linku jen několik málo oznámení týkající se přestupků proti občanskému soužití či rušení nočního klidu. Od dnešních ranních hodin mohou návštěvníci v centru dění potkávat mobilní komunikační a informační centrum, ve kterém budou po celý den sloužit policisté společně se strážníky," uvedl krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

Horší je situace s parkováním

Horší je situace ohledně parkování ve městě. „Už od středy, kdy začali přijíždět první návštěvníci, se věnujeme intenzivněji parkování. Letos jsme na místech, kde vznikaly problémy, udělali dopravní opatření, abychom tomu zamezili," uvedl Vlasák. Jde například o silnici od hotelu Thermal směrem k nemocnici, kde auta často využívala pruh pro cyklisty k parkování. Policie ho zahradila páskou.

Letos je na první pohled vidět posílená hlídková činnost policie v ulicích lázeňského města. „Během celého festivalu bude posílen výkon služby jak uniformovaných policistů, tak i policistů v civilu. Na bezpečnost budou dohlížet také policisté s dlouhými zbraněmi, které mohou návštěvníci potkávat v centru lázeňského města. Při zahájení i ukončení filmového festivalu je použita antidronová ochrana," uvedla policie na svém webu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovy Vary International Film Festival

Štítky KVIFF, filmový festival, mezinárodní filmový festival, parkování, doprava, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většinou nejrušnější první noc festivalu byla podle policie klidná, strážníci řeší hlavně parkování  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.