Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Potravinová banka Karlovarského kraje bude mít větší sklady, pomůže více lidem

Potravinová banka Karlovarského kraje se stěhuje do větších prostor v Královském Poříčí na Sokolovsku. Na jednom místě tak bude mít zázemí včetně skladů, které budou přibližně pětkrát větší než dosavadní. Díky tomu bude moci přijmout více zásob a pomoci více lidem, kteří se dostali do tíživé životní situace, řekl ČTK ředitel potravinové banky Milan Hloušek. S plným provozem se počítá v červnu.

Potravinová banka má zatím hlavní zázemí v Sokolově, další sklad má v Citicích. V minulosti podle ředitele nastaly situace, kdy museli větší množství potravinové pomoci kvůli nedostatečným skladům odmítnout.

„Dosud jsme využívali asi 200 metrů čtverečních na skladování a nyní máme 1000 metrů čtverečních. Díky tomu budeme moci do regionu dostat více potravinové a materiální pomoci a budeme moci zásobovat více naše odběratelské organizace, které pomáhají klientům v nouzi," řekl Hloušek. Výhodou nového zázemí je také dobrá dostupnost.

Objekt bývalé školní jídelny střední školy koupila potravinová banka od města Královské Poříčí za tři miliony korun. Peníze na odkoupení a rekonstrukci získala z Fondu udržitelnosti Operačního programu životního prostředí. Finančně přispěl i Karlovarský kraj, města jako Sokolov, Ostrov či Aš a další organizace. Celkové náklady na rekonstrukci léta nevyužívaného objektu vyšly na 27,4 milionu korun. Stavební úpravy, které začaly před dvěma lety, zahrnovaly výměnu střechy, oken, dveří či rozvodů. Dokončené byly v březnu.

Stěhování začalo v dubnu. Sklady už mají nové regály, vybavení a také mrazící box. Pořizovat se bude ještě vysokozdvižný vozík. Dosud museli zaměstnanci zvedat těžké krabice ručně. Do nových prostor už přemístili část zásob z potravinové sbírky, která se konala minulý víkend. Podařilo se vybrat 12,3 kilogramu potravin a drogistického zboží, což je zhruba stejně jako před rokem.

Potravinovou banku Karlovarského kraje založily v roce 2015 regionální neziskové a charitativní organizace Pomoc v nouzi, Armáda spásy a Farní charita. Potraviny z banky odebírají například i Člověk v tísni nebo SOS dětské vesničky. V současnosti se o chod banky stará deset lidí. Do budoucna s většími sklady bude ale podle ředitele potřeba více pracovníků. Poptávka po potravinové pomoci je stále velká, uvedl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Potravinová banka Karlovarského kraje

Štítky ČR, sociální, potraviny, trh, stavby, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinová banka Karlovarského kraje bude mít větší sklady, pomůže více lidem  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.