Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarský kraj zřídí očkovací centrum pro neregistrované děti

Karlovarský kraj zřídí očkovací centrum pro děti, které nemají v současné době svého dětského lékaře. Umožní v něm aplikovat povinná i nepovinná očkování. Podle odhadů je v Karlovarském kraji deset až 13 procent dětí, které nejsou registrovány u dětského praktického lékaře. Na úpravu prostor pro očkovací centrum dá kraj 600 000 korun. Dotaci musí ještě schválit zastupitelstvo kraje, řekl dnes novinářům hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Víme ze zkušenosti, že řada dětí v Karlovarském kraji, ale nejen v něm, není registrována u pediatra. Odhadujeme to někde mezi deseti až 13 procenty. Proto jsme využili námětu paní doktorky Jany Vyhlídkové a pana doktora Tomáše Vyhlídky ke zřízení očkovacího centra pro neregistrované děti, což nám významně pomůže s proočkovaností dětí v Karlovarském kraji," uvedl Kulhánek.

Podobné centrum nikde v České republice nefunguje, také proto tento nápad kladně hodnodila i odborná veřejnost, uvedl Kulhánek. Očkovací místo by mělo vzniknout v dětském centru Na Vyhlídce v Karlových Varech. Dotace z kraje by měla uhradit náklady na úpravy prostor, aby byly komfortní pro pacienty i lékaře. Centrum by mělo začít fungovat od dubna. Dotaci by měli krajští zastupitelé schvalovat na únorovém zasedání.

Počet dětí, které nemají svého dětského lékaře, kraj jen odhaduje, přesná čísla zdravotní pojišťovny krajům neposkytují. I tak jde ale podle hejtmana Karlovarského kraje o poměrně vysoký podíl. Díky elektronické zdravotní dokumentaci by údaje o očkování měly být k dispozici, když rodiče dětí v budoucnu seženou lékaře, který by jejich děti zařadil do svého registru pacientů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, děti, očkování, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj zřídí očkovací centrum pro neregistrované děti  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.