Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžování v Karlovarském kraji přálo o víkendu počasí, na sjezdovkách sníh zůstal

Slunečné počasí a dostatek sněhu nabídly o víkendu lyžařské areály v Karlovarském kraji. Zatímco oteplení v posledních dnech možnosti běžeckého lyžování výrazně omezilo, na sjezdovkách ve vyšší polohách sníh vydržel a o víkendu tak byly pro lyžování téměř ideální podmínky. Velké areály otevřely téměř všechny své vleky a sjezdovky.

„V provozu jsou všechny lanové dráhy a vleky MiniAreál, U Zabitého a VL500 na Neklidu. Připraveno je 25 km sjezdových tratí všech obtížností. Zábavu si návštěvníci mohou užít i ve FUNPARKU a na S-Cross dráze v Miniareálu," informovali dnes provozovatelé největšího skiareálu v Krušných horách na Klínovci.

V okolí Božího Daru se jezdilo i na Novaku, který je také otevřený celý. I areál Plešivec oteplení ustál a o víkendu se zde lyžovalo za slunečného počasí. V provozu jsou všechny tři lanovky a sjezdovky s výjimkou černé sjezdovky č.3 Jitka.

I níže položené areály stále lákají na lyžování. Na Bublavě na Sokolovsku o víkendu zvali na téměř jarní lyžování. V provozu je lanová dráha červená, modrá sjezdovka i dětské hřiště. Na sjezdovkách je na Bublavě až 55 centimetrů zmrzlého sněhu, který ale přes den měkne. Mariánské Lázně o víkendu spustili lanovku i dvoumístný vlek C a upraveny byly dvě sjezdové tratě.

Běžkaři měli o víkendu omezené možnosti, kam vyjet. Sníh zůstal na nejvýše položených partiích okolo Klínovce a Meluzíny a za hranicemi u Fichtelbergu. U Klínovce je nejlépe sjízdná trasa mezi Dámskou, Pytláckou roklí a Meluzínou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování v Karlovarském kraji přálo o víkendu počasí, na sjezdovkách sníh zůstal  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.