Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šéfe mám skvělý nápad. Proaktivní strážník zařídil kolegům z celého kraje cvičení na letišti

V každém zaměstnaní se objevují pracovníci, kteří hýří aktivitou a dobrými nápady. Když je pak dokáží prosadit u nadřízených, mají z aktivity profit všichni. Například příslušníka Městské policie Karlovy Vary napadlo, že by se mohlo udělat společné cvičení strážníků z celého kraje. Návrh se líbil natolik, že se jej podařilo uvést do praxe, a tak sbory městských policií potily na letiště do Chebu.

Uspořádejme společný výcvik strážníků městských policií sloužících v Karlovarském kraji. S takovou ideou přišel za velitelem karlovarský strážník Stanislav Makovička. Navíc nadřízenému sdělil, že přeci existuje společné memorandum o spolupráci. Šéf proto dal nápadu zelenou a začaly přípravy, které vyvrcholily na letišti v Chebu. Právě tam zamířili pracovníci ze Sokolova, Chebu, Karlových Varů nebo Františkových a Mariánských Lázní, aby vylepšili své dovednosti, které co nejvíce odpovídají každodenní práci městských policistů.

Hlavním cílem bylo sjednocení taktických a bezpečných postupů, prohloubení součinnosti v oblasti vzdělávání, metodiky, prevence, zlepšení komunikace, výměna poznatků a zkušeností při výkonu služby i to, jak zvládat krizové situace. To vše si mohli strážníci, pod dohledem instruktorů, vyzkoušet na vlastní kůži a věřte, že se občas zapotili. Prvního společného celodenního výcviku na území Karlovarského kraje se zúčastnilo dvacet strážníků,“ popsali karlovarští strážníci akci.

Událost se navíc zalíbila a chystají se další plány. Například v pátek se strážníci z Karlovarského kraje potkají na střelnici. Společně absolvují cvičení, které přinese vedle nově nabytých či zdokonalených dovedností i potvrzení k užívání zbraní. „Je určitě vždy pozitivní, že tito strážníci neberou svou práci jen jako práci, ale jsou ochotni i ve svém volnu přispívat k zajišťování bezpečnosti státu, a to nad rámec svých běžných pracovních povinností,“ pochvaluje si Městské policie Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie

Štítky Strážníci, Karlovarský, Kraj, Cvičení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéfe mám skvělý nápad. Proaktivní strážník zařídil kolegům z celého kraje cvičení na letišti  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.