Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Ceny paliv ve Karlovarském kraji dál rostou, litr nafty stojí 38,74 korun

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 39,81 Kč, před týdnem byl o 28 haléřů levnější. O 68 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 38,74 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 1,04 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 5,72 Kč na litru více. Od 1. srpna se v ČR vrátila daň z nafty na úroveň platnou do loňského června, což znamenalo její navýšení o 1,50 koruny na litr. Podle analytiků má na vývoj cen vliv též dražší ropa a velkoobchodní marže.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 40,05 Kč za litr, u nafty 38,88 Kč. Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Chebsku, kde litr v průměru stojí 39,60 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Sokolovsku, litr tam prodávají průměrně za 38,55 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Karlovarsku, kde za litr zaplatí průměrně 40,01 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Chebsku a Karlovarsku, litr se tam prodává průměrně za 38,79 Kč.

Nejlevnější paliva v Česku natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 39,61 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 38,39 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 41,07 Kč. Nafta se tam tankuje za 39,91 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de prodává litr srovnatelného typu benzinu v přepočtu průměrně za 47,16 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 44,72 koruny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky cena paliv, zdražování pohonných hmot, pohonné hmoty, benzin, nafta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny paliv ve Karlovarském kraji dál rostou, litr nafty stojí 38,74 korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.