Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ochlazení zlepšilo kvalitu vody na některých koupalištích v Karlovarském kraji

Ochlazení z minulého týdne pomohlo ke zlepšení kvality vody v některých koupalištích v Karlovarském kraji. Podle aktuálních odběrů z tohoto týdne je na koupališti Rolava na všech třech odběrných místech zhoršená kvalita vody na stupni tři z pěti. Předcházející odběr uváděl vodu nevhodnou ke koupání na brouzdališti.

Podobně i na přehradě Skalka u Chebu se kvalita vody zlepšila ze čtvrtého stupně na třetí, který značí zhoršenou kvalitu vody, ale bez závažných zdravotních rizik. Zákaz koupání zůstává dál na Velkém rybníku u Hroznětína, vyplývá z údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Odběry z minulých týdnů zatím udávají dobrou nebo jen mírně zhoršenou kvalitu vody na přehradě Jesenice, bez závad je na Dřenici, jen mírné znečištění je u kempu Václav a u Rybářské bašty.

Tradičně bez závad je voda ke koupání v nádržích Tatrovice, Michal u Sokolova nebo Lido u Mariánských Lázní. Stejně tak se bez obav mohou lidé koupat v Bílé vodě u Chodova nebo v Bodenu u Habartova.

Horké počasí, které panovalo v červenci, má za následek na některých vodních plochách rychlý růst vodního květu a sinic. Naopak chladnější počasí kvalitu vody zlepšuje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje

Štítky kvalita vody, čistota vody, koupání, koupaliště, Rolava, Hroznětín, Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochlazení zlepšilo kvalitu vody na některých koupalištích v Karlovarském kraji  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.