Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lávka přes Ašskou ulici v Chebu je hotová. Vyšla na 14 milionů

V Chebu skončily práce na lávce přes Ašskou ulici. Budování nové konstrukce vyšlo na 14 milionů korun. S financováním pomohla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury v hodnotě 9,8 milionu korun.

Nová ocelová lávka přes Ašskou ulici na výjezdu směrem na Františkovy Lázně je na svém místě a může sloužit místním, informovalo město v tiskové zprávě.

„K osazení obloukové konstrukce lávky došlo v listopadu loňského roku a v prosinci pak byla lávka v režimu předčasného užívání zprovozněna. V průběhu letošního roku probíhaly dokončovací práce zejména v okolí lávky a ve svazích pod lávkou,“ napsal z Tomáš Ivanič Odboru kanceláře starosty.  

Lávka nahradila původní konstrukci z 80. let, která byla na hranici životnosti. Vybudování nové vyšlo na 14 milionů korun a s akcí pomohl i Státní fond dopravní infrastruktury.

Lávka je důležitá pro místní obyvatele. Pravidelně po ní chodí například děti ze staré části Zlatého vrchu, které navštěvují 3. ZŠ, upozornil Ivanič. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Cheb

Štítky město, cheb, lávka, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka přes Ašskou ulici v Chebu je hotová. Vyšla na 14 milionů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.