Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžařská sezona nekončí. Střediska mají stále dostatek sněhu na sjezdovkách

Zimní střediska v Karlovarském kraji mají stále dostatek sněhu na sjezdovkách. Podmínky k lyžování jsou tedy v západní části Krušných hor dobré, areály zatím neuvažují o ukončení sezony. Kvůli oteplení se ale zhoršily podmínky pro běžkaře.

Na Klínovci je v provozu 13 z 18 vleků a 24 ze 32 sjezdovek. "Aktuálně si zalyžujete bez front, a to na spoustě kilometrů sjezdovek v perfektní kondici, na kterých je i více než metrová vrstva sněhu," stojí na webu Klínovce. Od pátku do soboty bude na Klínovci uzavřena sjezdovka Přemostěna kvůli Mistrovství ČR žactva v alpských disciplínách. V neděli bude ze stejného důvodu uzavřena sjezdovka Slalomák.

Plešivec má v povozu, kromě jedné, všechny sjezdovky. Výška sněhu tam dosahuje 60 centimetrů. Na Bublavě se lyžuje na čtyřech sjezdovkách, spuštěných je tam pět lanovek i vleků. Na svazích leží 45 centimetrů. Sjezdovky jsou v provozu také na Božím Daru.

Rolbaři naposledy upravili trasy mezi Vysokou Pecí, Chaloupkami, Jelením, Rolavou a Bublavou. Kvůli oteplení a vydatnému dešti ale upozorňují, že se stav lyžařských tras bude rychle zhoršovat.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu mají teploty na horách v kraji dosahovat až sedmi stupňů, má i vydatně pršet. Ochlazení se očekává v sobotu, na horách bude také sněžit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Kínovec

Štítky Lyžování, Rekreace, Karlovarský, Ski areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezona nekončí. Střediska mají stále dostatek sněhu na sjezdovkách  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.