Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Karlovy Vary opravují sesouvající se svah nad Slovenskou ulicí

Karlovy Vary opravují havarijní stav skal nad silnicí u přehrady Březová. Bloky kamenů ve Slovenské ulici v poslední době padaly až na silnici, která vede k lázeňské části města. Sanace skal si vyžádala uzavření silnice, některé kusy kamene mají i sto kilogramů, řekl náměstek primátorka Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

„V současné době je už odstraněno asi 40 procent nebezpečných bloků,které tam jsou. Podle stavební firmy bude trvat asi dva nebo tři týdny sundat i zbytek. A pak bude následovat snášení kamenů ze zabezpečovacích sítí. A snad v polovině května bychom mohli mít to nejhorší za sebou a mohla by být zrušena celková uzávěra Slovenské ulice,“ uvedl Bursík.

Celkově by sanace skal nad Slovenskou ulicí měla stát do 1,8 milionu korun, přičemž se bude účtovat podle objemu odtěžené zeminy a skal.

Kromě aktuálního sesuvu kamení nad Slovenskou ulicí má město projektově připravené ještě další dvě lokality, které by se měly zřejmě letos sanovat. Magistrát připravuje výběrová řízení na dodavatele. Odhadované náklady na sanaci dvou úseků skal by měly být asi 11 milionů korun. Podle Bursíka pak ještě odborníci doporučili prozkoumat i výše položené skalní útvary nad silnicí. Na to by mohlo město získat i dotační prostředky.

Svah nad Slovenskou ulicí je zarostlý stromy. Odborníci se podle Bursíka ale neshodují v tom, jestli kořeny skálu narušují, nebo svah naopak zpevňují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, příroda, Karlovy Vary, skála, ODS, Březová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary opravují sesouvající se svah nad Slovenskou ulicí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.