Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloději kovů se snažili rozřezat sochu anděla na hrobce rodiny Puppů

Zloději kovů poškodili sochu anděla na hrobě rodiny Puppů na hřbitově v Karlových Varech Drahovicích. Policii se podařilo zadržet dva podezřelé muže, kteří se snažili 300kilogramovou bronzovou sochu na místě vzdáleném několik kilometrů od hřbitova rozřezat. Policie případ prověřuje, řekla krajská policejní mluvčí Eva Valtová. Správa lázeňských parků (SLP), která má městské hřbitovy na starosti, ve spolupráci s odborníky z karlovarského muzea zjišťuje výši škody a řeší, co bude s poškozenou sochou

„Podle prvních odhadů je socha zřejmě neopravitelná. Budeme proto zvažovat, co s ní, jestli skončí v depozitáři muzea a podobně," řekl novinářům ředitel Správy lázeňských parků Miroslav Kučera. Policie se případu ujala v pondělí, když svědek nahlásil, že zahlédl dva muže, jak se snaží sochu rozřezat. Vyšetřovatelé zjišťují okolnosti odcizení a poškození sochy, mimo jiné i to, jak zloději těžkou sochu dostali ze hřbitova na tak vzdálené místo.

Historické hroby na karlovarských hřbitovech jsou většinou v majetku města. Podle mluvčí magistrátu Heleny Kyselé vznikají posudky, které mají vyčíslit škodu. Následně bude SLP zvažovat další postup, například i to, jestli vytvořit repliku.

Rodina Puppů patří k nejvýznamnějším rodům v historii lázeňského města. Zakladatel rodu, cukrář Johann Georg Pupp přišel do města v roce 1767. Jeho potomci pak měli významný vliv na rozvoj lázeňského města a zejména hotelnictví. Grandhotel Pupp, který svou podobu získal na počátku 20. století, patří dodnes k nejprestižnějším hotelům ve městě.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, rodina Puppů, vandalové, socha, anděl, hřbitov, policie, Správa lázeňských parků, Miroslav Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději kovů se snažili rozřezat sochu anděla na hrobce rodiny Puppů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.