Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Meteorologové varují, silný vítr může poškodit stromy i zkomplikovat dopravu

Po celý zítřejší den platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silným větrem, ten by mohl v nárazech dosahovat až rychlosti 70 kilometrů v hodině. Lidé by měli pokud možno zůstat doma, opatrní musí být i řidiči.

„Větrné počasí bude pokračovat i o víkendu, nejvyšší nárazy kolem 70 km/h se zřejmě vyskytnou v západní polovině Čech,“ popisují meteorologové.

Výstraha platí od zítřejších osmi hodin ráno do sedmé hodiny večer. Podle ČHMÚ hrozí poškození stromů a lesních porostů. Mohou se také vyskytnout menší škody na budovách.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel,“ uvádí ČHMÚ ve svém varování.

A jaký nás čeká víkend? Sobota by měla být oblačná až zatažená s občasným deštěm. Ve vyšších polohách můžeme očekávat sněžení. Během odpoledne by mělo pršet na celém území Karlovarského kraje. Denní teploty se budou pohybovat od 7 do 10 °C. Neděle se ponese v podobném duchu. Obloha bude zatažená s občasnými přeháňkami. Teploty klesnou na 2 až 6 °C.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv HZS KVK

Štítky počasí, předpověď, víkend, výstraha, vítr, Karlovarský kraj, Český hydrometeorologický ústav, vichřice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují, silný vítr může poškodit stromy i zkomplikovat dopravu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.