Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Oblíbený vodácký karneval se blíží, připravte si masky a čelovky!

Ani koronavirus nezhatí oblíbenou vodáckou kratochvíli, a tak se již podvanácté bude splouvat říčka Teplá z Březové do Karlových Varů. Nově tu na účastníky čekají i branky, kterými budou muset projet, chybět nebude ani soutěž o nejnápaditější masku, vždyť přece jde o Vodácký karneval!

Netradiční plavba je na plánu v pátek 4. září. Samotný start je v osm hodin večer, výdej lodí a registrace však bude možná už v 16 hodin. Co se týče povinné výbavy, musí mít každý účastní na hlavně čelovku. Na vodu také nebude vpuštěn nikdo, kdo před jízdou požil alkohol.

„Letos se premiérově budou muset účastníci také popasovat s projetím branek, které budou trati umístěny na vybraných mostech. Netradiční závod bude doplněn o soutěž o nejkreativnější masku jako Vodácký Karneval. Start ve 20:00 hodin je tradičně naplánován z Březové u Karlových Varů od hotelu Green Paradise, cíl je před hotelem Thermal,“ láká spolupořadatel a půjčovna lodí Dronte.

Letošní noční plavby vychází zároveň i na ty samé dny jako folklorní festival. Právě po doplutí mohou vodáci volně přejít a užít si program před Thermalem. Samotné výsledky nejrychlejších posádek a nejlepší masky vyhlásí organizátoři druhý den večer, při galakoncertu. Více informací o tradičně netradiční plavbě naleznete na webových stránkách karlovyvary.cz.

Lázně ožijí folklorním festivalem

O stejném víkendu poběží naplno program Mezinárodního folklorního festivalu. Ten se kromě Karlových Varů přesune také do amfiteátru v Lokti, kde se vystupující i hosté slavnostně rozloučí s celou přehlídkou. Vzhledem ke koronaviru se pořadatelé na konec rozhodli, že se veškeré akce uskuteční venku. Detailní program můžete nalézt na stránkách festivalu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karlovarský karneval 2019

Štítky Karlovy Vary, akce, plavba, Teplá, Dronte, folklorní festival, karneval, maska, Březová, festival, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený vodácký karneval se blíží, připravte si masky a čelovky!  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.