Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovy Vary přichází o své zlaté vejce

Tržní krámky na karlovarské kolonádě přestávají městu přinášet milionové částky za nájemné. V současné době je několik krámků prázdných a další nájemci ve frontě nestojí. Krámky jsou navíc ve špatném technickém stavu.

„Musíme rozhodnout co s těmito krámky dál. Nabízí se totiž několik variant, včetně přehodnocení výše nájemného,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

V současné době má radnice na stole výpověď od pěti nájemců z celkového počtu sedmnácti obchůdků. O pronájem příliš velký zájem není. Město totiž nedávno nabízelo dva objekty k pronájmu a nikdo se nepřihlásil.

„Celý objekt tržních krámků je ve špatném technickém stavu a my se musíme nyní rozhodnout, zda krámky opravíme na vlastní náklady, nebo zda najdeme někoho, kdo je opraví na vlastní náklady a získá za to dlouhodobý pronájem. Než se ale rozhodneme, zkusíme je opět nabídnout obálkovou metodou,“ pokračuje dále náměstek.

Pro město byly krámky dlouhé roky takzvaným zlatým vejcem. Minimální nájemné tady totiž činilo pětadvacet tisíc korun za metr čtvereční a rok.

„Není to jednoduchá otázka. Stávající nájemci smlouvy vypověděli, protože město je prázdné a tyto obchůdky měly sortiment zaměřený právě na bohaté turisty. Musíme zvážit, jestli je reálné, aby například při změně sortimentu bylo nájemné v takové výši, nebo jestli ho budeme muset snížit,“ doplnila primátorky města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky tržní krámky, nájemné, reality, Karlovy Vary, pronájem, ODS, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary přichází o své zlaté vejce  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.