Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na vodní nádrži Horka je zákaz koupání i rybaření. Za vstup hrozí vysoké pokuty

Nádrž Horka spadá do ochranného pásma vodního zdroje a jakákoli vstup k vodě a do okolí je přísně zakázán. Lokalitu monitorují i policisté, protože právě rybáři tyto zákazy porušují. Přitom zde hrozí i pokuta až osm tisíc korun.

Vodní nádrž Horka leží osm kilometrů od Kynšperku nad Ohří. Ačkoli je zde rybolov zakázán, stejně to rybáře neodradí a k vodě chodí i v noci.

„Jeden takový byl přistižen policisty během noční kontroly. Kontrolovat budou policisté také neoprávněné vstupy do prvního ochranného pásma vodního zdroje. I tam je vstup přísně zakázán. Policejní kontroly budou probíhat přes den a i v noci v nepravidelných intervalech spolu s pracovníky Povodí Ohře po celou rybářskou sezonu,“ upřesnil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Takové případy řeší policisté každé léto. Přitom zde hrozí nemalé pokuty. Při přestupku na úseku zemědělství, myslivostí a rybářství hrozí pokuta až osm tisíc, plus zákaz činnosti na rok. Pokud by se pachatel dopustil škody přesahující pět tisíc korun, půjde o trestný čin pytláctví. Za ten už hrozí dvouletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky kontroly, přehrada, vodní nádrž Horka, policie, rybáři, Povodí Ohře (státní podnik), Kynšperk nad Ohří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vodní nádrži Horka je zákaz koupání i rybaření. Za vstup hrozí vysoké pokuty  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.