Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Případ nařčení ze zneužívání vzbuzuje emoce. Stojíme za naším farářem, píší lidé

Nařčení ze sexuálního zneužívání a následné odvolání ze všech funkcí do doby, než skončí vyšetřování. Farář Jiří Majkov naší redakci sdělil, že netuší, čeho se obvinění mohou týkat. Za Majkova se postavila řada místních i zastupitelé.

Bouřlivé reakce vzbudilo odvolání loketského faráře Jiřího Majkova. „Jsem obviněn, ale netuším z čeho. Snad bych si pamatoval, kdyby to mělo být oprávněné. Zatím čekám, až se ozve policie a řekne mi o co vlastně jde,“ řekl Majkov včera po telefonu naší redakci. Na jeho stranu se postavil i zastupitel Lokte Petr Zahradníček.

Znám Jiřího Majkova od té doby, co nastoupil do Lokte, tedy takřka dvacet let, byli jsme spolu a mými dětmi na dovolené v Egyptě, s partou z hospůdky společně v Provance, chodíme si zahrát petanque a na pivko, a mám tedy potřebu se ho veřejně zastat,“ uvedl na svém facebookovém profilu Petr Zahradníček.

Valná většina komentářů pod příspěvkem se zastupitelem souhlasí. Najdou se i ti, kteří pochybují. „Je pravdou, že podobných situací jsme v církvi zažili tolik, že těžko říct čemu věřit,“ uvedl jeden z diskutujících.

Pravdou zůstává, že případ mají na stole kriminalisté. Právě jejich práce ukáže, jestli jsou obvinění pravdivá. Vyšetřování  zároveň pojede i po vnitrocírkevní linii.

„Je tam podezření, které je teď předáno policii, týkají se toho, že pan Majkov nežil tak, jak by kněz měl žít. Nechceme nic předjímat, opatření ke kterému přistoupil pan biskup Tomáš Holub je preventivního charakteru a teď to má v rukou policie, která musí prošetřit, jestli se ta obvinění zakládají na pravdě,“ řekl mluvčí plzeňské diecéze Pavel Říha.

 „Chci jenom věřit, že to údajné obvinění je falešné, a že v takovém případě biskupství vrátí Jiřího Majkova tam kam patří, tedy do Lokte i se všemi funkcemi. Vycházím-li z vlastního takřka dvacetiletého vzájemného poznání, tak já za Jiřím Majkovem stojím,“ uzavřel Zahradníček.

Obdobným případem se zabývala policie začátkem letošního roku. I tady z preventivních důvodů postavila církev faráře z Dolní Bělé na Plzeňsku mimo službu. V dubnu policie vyšetřování ukončila, že nenašla žádné důkazy o spáchání trestného činu.

Sexuálního zneužívání se měl údajně dopustit farář Jiří Majkov z Lokte na Sokolovsku. Biskup Tomáš Holub ho s okamžitou platností odvolal a to minimálně do doby, než bude vyšetřování u konce. Případ má na stole i policie, knězovo jednání prověří...

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky policie, farář, zneužívání, vyšetřování, biskup, odvolání, krimi, Petr Zahradníček, Egypt, Tomáš Holub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ nařčení ze zneužívání vzbuzuje emoce. Stojíme za naším farářem, píší lidé  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.