Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sokolov bude příští rok hospodařit s výdaji 1,25 miliardy korun, zvýší investice

Zastupitelé Sokolova schválili rozpočet města na rok 2024 s příjmy 787 milionů korun a výdaji 1,25 miliardy korun. Schodek přes 460 milionů korun pokryjí přebytky hospodaření z minulých let. Zatímco provozní rozpočet bude vyrovnaný, město dá v příštím roce více peněz na investice, celkem půjde téměř o 292 milionů korun. Pro bylo všech 23 přítomných zastupitelů.

U daňových příjmů očekáváme, že budou taženy především daní z příjmů fyzických i právnických osob a navýšením příjmů daně z nemovitostí. V příjmech je také zapracován pokles podílu města na on-line hazardních hrách ve výši 21,5 milionu korun. Přesto nadále započítáváme očekávaný příjem 13,5 milionu korun na technických hrách, který zůstal určen rozpočtu města," řekla vedoucí finančního odboru sokolovského městského úřadu Barbora Bardonová.

Mezi největší investiční akce bude patřit pokračování ve stavbě parkovišť, zejména záchytných, a to například v Mánesově ulici nebo v areálu Bohemia, kde by se měla písková plocha přestavět na zpevněné parkoviště. Nová parkovací plocha má být také u nádraží. Celkem na vybudování parkovacích ploch půjde 63,7 milionů korun. Na rekonstrukci komunikací dá radnice 32 milionů korun, na stavbu a údržbu cyklostezek 13 milionů korun.

Pokračovat chce město rovněž v rekonstrukci budovy bývalé hygienické stanice, kde má vzniknout zdravotní dům. Odhady nákladů jsou 30 milionů korun. Další investice chce Sokolov směřovat i do modernizace svých škol. Celkově investuje v příštím roce do mateřských i základních škol bezmála 26 milionů korun.

Vloni schválili zastupitelé rozpočet na letošní rok s příjmy 700,7 milionu korun a výdaji včetně rezerv ve výši 1,13 miliardy. Schodek 430 milionů korun byl stejně jako v předchozích letech kryt přebytky hospodaření. V letošním roce město Sokolov, které má přibližně 23.000 obyvatel, proinvestovalo zhruba 164 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky rozpočet sokolova, ivestice, Sokolov, hospodaření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov bude příští rok hospodařit s výdaji 1,25 miliardy korun, zvýší investice  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.