Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Sokolovští učni uvařili seniorům. Připadali jsme si jako v luxusní restauraci, mlaskali strávníci po huse

Gastronomický zážitek mají za sebou obyvatelé sokolovského domova pro seniory Čtyřka. Návštěvou je poctili školáci z místního učiliště, kteří měli jasný cíl, pohostit důchodce luxusním svatomartinským  menu. Akce se vydařila podle strávníků vyvedla na jedničku a připomínala jim výběrovou restauraci. 

Do práce vyšli učni prvních a druhých ročníků, kteří měli směnu v kuchyni i přímo na place. Mladíci se rozhodli, že klienti domova pohostí svatomartinskými pokrmy z husy. Odměnou za šichtu jim byli spokojení strávníci. „Pro naše žáky je to jednak forma praxe, ale především cenný kontakt se starší generací, který mnohdy z vlastních rodin nemají,“ uvedla ředitelka školy Ilona Medunová.

Spolupráce mezi školou a domovem pro seniory trvá dlouhodobě. Mnozí učni chodí do Čtyřky nabízet i jiné služby. Například je ostříhají, nalíčí nebo upraví nehty. „Myslím, že pro žáky je to příležitost vyzkoušet si, co se už naučili a zjistit, co je ještě potřeba zlepšit. Zároveň si to ale můžou vyzkoušet v prostředí, kde jim jejich hosté určitě nějakou tu chybku odpustí. Pro naše klienty je to zase zážitek, který je povzbudí a zpříjemní jejich dny,“ dodala místostarostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Sokolov, Učni, Senioři, Gastronomie 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radovan Holub

To lidé mlaskali? To je nechutný.

Pondělí, 20. listopadu 2023, 16:29Odpovědět

Sokolovští učni uvařili seniorům. Připadali jsme si jako v luxusní restauraci, mlaskali po huse  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.