Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sokolov upraví nebezpečný přechod u pošty, kde se stalo několik nehod

Sokolov letos upraví nebezpečný přechod pro chodce v Sokolovské ulici, kde se stalo několik vážných dopravních nehod. Nepřehledný úsek u pošty je na frekventované silnici, navíc u křižovatky se špatným rozhledem. Přechod se přesune a nasvítí, křižovatka zúží. Rekonstrukce čeká ve městě i další nebezpečná místa, řekl starosta Petr Kubis (ANO).

„Křižovatka v ulici Sokolovská je problematická z hlediska přechodu pro chodce, došlo tady k několika nešťastným událostem, proto jsme na to zareagovali. Město vyhlásilo veřejnou zakázku provedení rekonstrukce křižovatky a posunutí přechodu," řekl Kubis. Před dvěma lety tam večer auto na přechodu srazilo muže, který zraněním na místě podlehl.

Stavební úpravy vyjdou město na 1,8 milionu korun. Začít by měly v květnu a skončit v srpnu. Stavební firma přechod posune tak, aby byl přehlednější, a přidá veřejné osvětlení. U křižovatky, kde špatně parkují auta a brání tak řidičům ve výhledu, vybuduje ostrůvky. Nová parkovací místa posune a vyznačí.

Nebezpečné přechody vytipoval ve městě dopravní inspektorát. Další nebezpečné místo je v ulici Boženy Němcové u obchodu Penny. Úpravy by se mohlo dočkat ještě letos. Radnice chce upravit i přechod u městského úřadu v ulici K. H. Borovského. Musí jednat s krajem, který je vlastníkem komunikace. V plánu je jednu z nejfrekventovanějších silnic ve městě kompletně zrekonstruovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Sokolov, Bezpečnost, Investice, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov upraví nebezpečný přechod u pošty, kde se stalo několik nehod  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.