Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sokolov chce pořídit bývalou transfúzní stanici, využití bude teprve hledat

Sokolov chce koupit další nevyužívanou budovu na území města. Po bývalé hygienické stanici chce získat do svého majetku bývalou transfuzní stanici, která patří Karlovarskému kraji. Objekt nabízí kraj městu podle znaleckého posudku za 3,8 milionu korun, řekl novinářům místostarosta Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov). Záměr musí ještě schválit zastupitelstvo. Využití bude město teprve hledat.

Radnice chce zamezit tomu, aby nevznikla v centru města další sociálně vyloučená lokalita. „Město Sokolov se už minimálně čtyři roky zajímá o volné budovy. Je to práce správy majetku a odboru rozvoje města, aby vytipovávali a hledali tyto budovy, a rada a zastupitelstvo by se pak měly rozhodnout, jestli to koupí. Právě proto, abychom zamezili vzniku nových ubytoven, abychom tu měli co nejméně obchodníků s chudobou,“ řekl Sedláček.

Budova poblíž Husových sadů patří pod sokolovskou nemocnici. Původně v ní sídlila transfuzní stanice, která se pak přestěhovala do areálu nemocnice. Nyní je objekt prázdný. Podle místostarosty je v dobrém technickém stavu a bude vyžadovat pouze menší stavební úpravy. O využití už rozhodne nová rada i zastupitelstvo po zářijových komunálních volbách.

Sokolov s 23 000 obyvateli před nedávnem pořídil další nevyužívaný objekt, bývalou hygienickou stanici v centru města. Zaplatil za něj 20 milionů korun. Záměrem města je, vybudovat v něm lékařský dům s ordinacemi praktických lékařů i zubařů, kteří ve městě chybí. V plánu jsou tam stavební úpravy asi za 30 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, reality, Sokolov, Krajská hygienická stanice, Karlovarský kraj, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce pořídit bývalou transfúzní stanici, využití bude teprve hledat  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.