Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Inspektoři tepali sokolovského majitele zmrzlinového stánku. Byl plný myšího trusu

Velká nespokojenost zavládla u inspektorů ze Státní zemědělské potravinářské inspekce (SZPI), když navštívili stánek rychlého občerstvení v Sokolově. Podnik, kam lidé s oblibou chodí na zmrzlinu, byl plný myšího trusu. Kontroloři proto vystavili majiteli stopku. 

Obchod nazvaný Medařova zmrzlina, jenž sídlí v Husových sadech, na první pohled nevykazoval žádné známky nedostatků. Jenže vše se rychle změnilo jakmile odborně vyškolení pracovníci vstoupili do krámu. Na zemi uviděli výkaly myší, což vedlo k rázné a okamžité reakci.

Inspektoři uvnitř stánku zjistili stopy po působení hlodavců, kvůli čemuž jsme provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor,“ popsali potravináři v závěrečné zprávě.

Trus se navíc nevyskytoval pouze na podlaze. Exkrementy se nacházely podél stěn, za zařízeními a vybavením či na pracovním stole. „V dřevěném obložení stavby se nacházel přibližně čtyřcentimetrový otvor, kterým dovnitř mohli pronikat hlodavci,“ dodali kontroloři ze SZPI, kteří zatím nedali svolení k znovu otevření podniku. Učiní tak ve chvíli, když majitel napraví zjištěné nedostatky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky Sokolov, Myši, SZPI, Kontrola, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři tepali sokolovského majitele zmrzlinového stánku. Byl plný myšího trusu  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.