Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Sokolově chystají demolici dalšího domu, tentokrát se bude bourat v ulici Svatopluka Čecha

Vedení hornického města připravuje projekty, na které chce čerpat dotace. Pro jejich úspěšné přidělení ale musí v letošním roce nejen připravit projektovou dokumentaci, ale také vybrat dodavatele a podepsat s ním smlouvu. Vedle zamýšlené demolice se tento postup bude týkat ještě minimálně dalších dvou akcí.

„Náklady na demolici domu v ulici Svatopluka Čecha odhadujeme na zhruba deset milionů korun. Polovinu uznatelných nákladů by nám mohla pokrýt dotace a to jsou peníze, o které nechceme přijít,“ vysvětluje místostarosta města Jan Picka (nez.) s tím, že na místě zdemolovaného domu by mělo být postaveno parkovitě.

Dalším připravovaným projektem je zateplování budovy C úřadu města, který je posledním městským objektem, který není zateplen.  Tady by dotace mohla dosáhnout částky 1,5 milionu korun, přičemž se očekávají náklady kolem pěti milionů.  „I v tomto případě se jedná o zajímavé peníze, které by si město nemělo nechat uniknout. Navíc je zateplení této budovy nutné a dokončí se tím celý proces zateplování městských objektů. Mimo městského stadionu budeme mít hotovo,“ doplňuje dále místostarosta.

Posledním projektem připravovaným pro získání dotačních peněz je revitalizace zahrady mateřské školy pionýrů. Tady jsou náklady odhadovány na 850 000 korun a dotace by mohla dosáhnout výše až 80 procent., což je 680 000 korun. „Snažíme se čerpat dotační peníze na všechny naše městské projekty a býváme často úspěšní. I proto se nám daří město rozvíjet a každoročně do něj investovat nemalé finanční prostředky,“ dodala starostka sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky demolice, Sokolov, dotace, projekty, dodavatel, výběrové řízení, projekt, dům, Svatopluk Čech, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově chystají demolici dalšího domu, tentokrát se bude bourat v ulici Svatopluka Čecha  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.