Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město chce vykoupit problematické garáže, někde ale naráží na spekulanty

Spekulace některých majitelů garáží na Jižním lomu v Sokolově brzdí plánovanou rekultivaci tohoto zátopového území, které je místem častých černých skládek. Vedení sokolovské radnice ale nikoho nutit k prodeji garáže nechce, nicméně si je dobře vědomo, že více než nabízených deset tisíc korun z městského rozpočtu jinde majitelé garáží nedostanou.

„V lokalitě je zhruba dvě stě garáží a my jsme jich už zhruba dvě třetiny vykoupili. Nyní začneme s jejich postupnou demolicí. Budeme samozřejmě bourat jen ty garáže, které nám patří. Ostatní necháme stát,“ vysvětluje Jan Picka (nez.), místostarosta Sokolova.

Garáže na Jižním lomu v Sokolově byly postaveny před mnoha lety a nyní se chátrající stavby stávají často místem černých skládek a útočištěm bezdomovců. Město chce tuto lokalitu revitalizovat a udělat z ní čistý kus města. „Občas se ale objeví někdo, kdo tvrdí, že místo chceme prodat na parcely a podobné nesmysly. Jedná o zátopové území a nedá se tam nic postavit. Nechceme ale každoročně platit statisícové částky za likvidace černých skládek. Proto garáže postupně vykupujeme a nyní je začneme i bourat,“ doplňuje Renata Oulehlová (ANO), starostka Sokolova.

Město majitelům za přenechání garáže platí deset tisíc korun. Mnoho majitelů už tuto nabídku využilo. V některých případech se ale jedná například o garáže v dědickém řízení nebo se nepodaří majitele kontaktovat. „Je to složité a jedná se zhruba o třicet garáží. I proto budou demoliční práce rozděleny do dvou etap a budeme bourat postupně. I když víme, že garáže jsou prakticky neprodejné, naše nabídka deseti tisíc korun stále platí a garáže stále vykupujeme,“ doplňuje dále místostarosta.

V současné době radnice vypisuje výběrové řízení na demoliční práce. Osloveno bylo dvanáct firem a další se mohou hlásit prostřednictvím elektronického systému EZAK. „Máme jasnou představu o ceně za tyto práce, ale nebudeme ji zveřejňovat a počkáme, jaké nabídky nám přijdou,“ dodal Jan Picka s tím, že bourat by se mělo od května a od září.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MÚ Sokolov

Štítky Jižní lom, čené skládky, nepořádek, garáže, Sokolov, demolice, garáž, černá skládka, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce vykoupit problematické garáže, někde ale naráží na spekulanty  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.