Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Rekonstrukce Chelčického ulice vyjde na necelých devět milionů korun

Vedení Sokolova odhadovalo náklady na kompletní rekonstrukci této ulice na deset milionů korun. Nakonec tuto zakázko vysoutěžilo levněji. Realizace stavebních prací by měla začít hned na jaře, jakmile to klimatické podmínky dovolí.

„Rada města vybrala k uzavření smlouvy na plnění veřejné zakázky s názvem Stavební úpravy komunikace ulice Petra Chelčického společnost ALGON, jakožto účastníka zadávacího řízení na zadání veřejné zakázky, jehož nabídka byla vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější podle výsledku hodnocení nabídek. Algon se umístil na prvním místě s nabídkovou cenou zhruba 7,4 milionu korun bez DPH (necelých devět milionů korun vč. DPH). Na části této investice se bude podílet společnost Sokolovská vodárenská,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Rozsáhlá rekonstrukce bude realizována nejen se Sokolovskou vodárenskou, připojit by se měl i správce plynového potrubí.

„Rekonstrukce bude rozdělena na dvě etapy, protože nechceme zavřít celou ulici. O rekonstrukci jsme komunikovali s obyvateli dotčené lokality a řešili jsme s nimi úpravu projektu parkovacích míst. Ta nebudou kolmá, jak bylo původně plánováno, ale podélná, což bylo přáním obyvatel,“ sdělila starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Stavební práce na kompletní rekonstrukci ulice Petra Chelčického by měly trvat zhruba půl roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky rekonstrukce, Sokolov, Chelčického ulice, zadávací řízení, parkování, Petr Chelčický, Algon, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Chelčického ulice vyjde na necelých devět milionů korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.