Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Sokolov nabídne v příštím roce pozemky pro stavbu rodinných domů

Sokolov by měl v příštím roce nabízet 11 volných parcel pro stavbu rodinných domů na sídlišti Vítězná. V Roháčově ulici začala tento měsíc příprava pozemků za 8,5 milionu korun. Se stavbou parcel pro bytovou výstavbu chce město podle místostarosty Jana Picky (nez) pokračovat i v příštích letech.

Náklady 8,5 milionu korun zahrnují vybudování inženýrských sítí, veřejného osvětlení nebo třeba příjezdových cest. Radnice má na tuto akci přislíbenou státní dotaci ve výši 800.000 korun. S dokončením parcel vedení města počítá v září příštího roku.

"Firma má na to necelý rok, to znamená, že za rok touto dobou bychom už nabízeli zájemcům o rodinné domy další volné parcely. Zatím jsme schvalovali vícenáklady, které se bohužel i v této lokalitě nachází, protože jde o území, které bylo dříve kasárnami," řekl Jan Picka.

V posledních letech se nové rodinné domy v Sokolově stavěly jen zřídka. Město je totiž obklopeno doly a není zde dostatek místa pro bytovou výstavbu. Naposledy nabízelo město tři volné pozemky v ulici Karla Čapka. Další desítky volných pozemků Sokolov připravuje na Jižním lomu. Jde o lokalitu, která je blízko centru a zároveň je nedaleko řeky Ohře, kde je cyklostezka i dostatek zeleně. Je také poblíž jezera Medard, které je již nyní oblíbeným rekreačním místem. Mělo by tam vzniknout 40 volných pozemků. Město ale čeká na dotaci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, správa, reality, stavby, Sokolov, pozemek, rodinný dům, Jan Picka, Karel Čapek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov nabídne v příštím roce pozemky pro stavbu rodinných domů  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.