Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Za svoz odpadu se v Sokolově více platit nebude

Naposledy se v hornickém městě zvyšovaly ceny za svoz odpadu v roce 2012. Radnice měla v plánu jejich navýšení v letošním roce, což však vzhledem k pandemii Covid-19 neudělá. Poplatky tak zůstanou i v příštím roce stejné.

„Hospodaření měst není v současnosti vzhledem k pandemii koronaviru a s tím souvisejícím výrazným propadem příjmů vůbec jednoduché. Přesto se budeme snažit, když to bude jenom trochu možné, aby to obyvatelé Sokolova ve vztahu k radnici nepocítili. Mnozí z nich jsou už beztak v těžké situaci,“ vysvětlila Renata Oulehlová (ANO) starostka Sokolova.

Rada města Sokolova se proto rozhodla, že poplatky za svoz komunálního odpadu v roce 2021 zůstanou na současné úrovni a nevzrostou. A to přes fakt, že město bude muset pokrýt zvýšené náklady související se svozem a ukládáním odpadu na skládku, které budou představovat zhruba 2,3 milionu korun.

„Město Sokolov nemá stanoven místní poplatek za svoz odpadu, občané hradí svoz podle nasmlouvaného objemu nádoby a frekvence svozu. V současné době je průměrná úhrada za svoz a likvidaci odpadu kolem 670 Kč/osoba/rok. Podle novely zákona o odpadech má do roku 2030, kdy skončí ukládání odpadu na skládky, výrazně vzrůst poplatek za ukládání směsného komunálního odpadu. A to až na 1 850 korun v roce 2030,“ doplnil tiskový mluvčí Sokolova Vladimír Meluzín.

Ceny za svoz komunálního odpadu pro občany se v Sokolově naposledy měnily k 1. lednu 2012. Od té doby ale došlo k podstatnému navýšení nákladů na svoz odpadu. Nyní zaplatí město ročně za svoz odpadu více než čtyři miliony korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky svoz odpadu, poplatky, Sokolov, navýšení, odpad, komunální odpad, poplatek, pandemie covidu-19, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za svoz odpadu se v Sokolově více platit nebude  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.