Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dům služeb v Horním Slavkově je opravený, město hledá nájemce

Horní Slavkov na Sokolovsku dokončil rekonstrukci Domu služeb v Dlouhé ulici. Opravy vyšly město na 40 milionů korun, přičemž polovinu prostředků financovalo z dotace. Radnice nyní hledá na prostory nájemce. Dům služeb nabízí víc než 500 metrů čtverečních ploch pro drobné podnikání, uvedl v tiskové zprávě starosta Horního Slavkova Alexandr Terek (Místní).

Radnice získala na rekonstrukci domu 20,5 milionu korun dotaci z programu ministerstva průmyslu a obchodu na podnikatelské využití brownfieldů. Zbytek peněz dalo pětitisícové město z vlastního rozpočtu.

Stavební práce začaly loni v létě a trvaly přes rok. Objekt dostal novou fasádu, střechu i rozvody. Přístup do domu je nyní bezbariérový a vyšší patra jsou dostupná novým výtahem.

"Novinkou rekonstrukce je zpřístupnění jednotlivých provozoven v přízemí objektu přímo z přilehlého parku. Chtěli jsme obchody co nejvíce přiblížit k zákazníkům a pomoci tak místním živnostníkům. Dům služeb se nachází v samém centru města, kudy denně procházejí stovky lidí," uvedl Alexandr Terek.

V přízemí jsou prostory, které byly koncipovány jako gastronomická provozovna. K dispozici je tam moderně vybavená kuchyně, prodejna a terasa s výhledem na park. Polovina druhého patra nabízí takzvané coworkingové centrum, které chce radnice pronajímat například začínajícím podnikatelům.

Otevření Domu služeb je plánováno na jaro příštího roku. V jeho blízkosti město dokončuje úpravu zanedbaného parku s fontánou.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, Horní Slavkov, dům, rekonstrukce, okres Sokolov, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům služeb v Horním Slavkově je opravený, město hledá nájemce  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.